- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μπορείς και χωρίς το κινητό σου
Κοινωνικοποίηση και «to know us better» με τους διπλανούς, το νέο savoir vivre των εστιατορίων


Bedivere Eatery & Tavern - «Τα κινητά έξω»
Στην πολύπαθη Βηρυττό, στη γειτονιά Hamra, ένα είναι το σύνθημα «αφήστε τα κινητά και επιστρέψτε στο παλιό παραδοσιακό φλερτ».
Το εστιατόριο Bedivere Eatery & Tavern προτρέπει τους θαμώνες να αφήσουν τα κινητά ή τα tablet και να αρχίσουν την κουβέντα με τους διπλανούς. Επιβραβεύει μάλιστα την «κοινωνικοποίησή» τους προσφέροντας 10% έκπτωση σε όσους τα παραδώσουν στην γκαρνταρόμπα.
Η θέση της διεύθυνσης είναι ξεκάθαρη: «Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ανθρώπους που κάθονται με ένα ποτό και να επικοινωνούν μόνο με το κινητό τους». «Μην έχετε κολλημένα τα δάχτυλα στο κινητό σας, κοινωνικοποιηθείτε». Η καμπάνια πάντως τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και άναψε συζητήσεις για το αν θα πρέπει να απαγορευτούν τα κινητά σε κλειστούς χώρους διασκέδασης κ.λπ.
Eat - Όταν τρώμε δεν μιλάμε ή «Σκάσε και τρώγε»
Το Eat είναι ένα ψαγμένο εστιατόριο στο Greenpoint του Brooklyn . Η κουζίνα του βασίζεται στα οργανικά προϊόντα τα οποία προμηθεύεται αποκλειστικά από τις μικρές τοπικές αγορές.
Μέχρι εδώ όλα καλά και νοικοκυρεμένα, όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του όταν οργάνωσε μία βραδιά σιωπηρής γαστρονομίας κατά την οποία οι συμμετέχοντες γεύτηκαν ένα 4 courses μενού που κόστιζε $40 χωρίς... να μιλάνε. Το δείπνο κράτησε ενενήντα λεπτά. Όποιος τόλμησε να βγάλει άχνα τον τιμώρησαν παίρνοντάς του το πιάτο και οδηγώντας τον στη διπλανή αίθουσα με τους φωνακλάδες.
Ο σεφ και οργανωτής του event Nicholas Nauman δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την ηρεμία των γευμάτων που είχε δοκιμάσει στα ινδικά μοναστήρια της Bodh Gaya και ότι ήθελε η προσοχή του κόσμου να επικεντρωθεί στις γεύσεις και την ηδονή του τρώγειν. Οι πελάτες πάντως το έριξαν στην παντομίμα και οι χαρτοπετσέτες διπλωμένες σαν αεροπλανάκια έδιναν και έπαιρναν - ένας μάλιστα δήλωσε ότι στην αρχή ένιωσε σαν να ήταν παντρεμένος χρόνια, στο τέλος όμως το χάρηκε.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να καθιερώσουν το γεγονός σε μηναία βάση. Στις χώρες του Νότου, όμως, και κυρίως στην Ελλάδα το concept αφωνία και φαγητό μάλλον έχει ελάχιστες ελπίδες να πετύχει...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Χειροποίητα πασχαλινά κουλουράκια, αξεπέραστο τσουρέκι, αλλά και το ξακουστό γαλακτομπούρεκο
Βόλτα σε Κουκάκι, Πετράλωνα, Θησείο, Ψυρρή, Κεραμεικό και Ακρόπολη
Ένας χώρος που ξέρει πώς να σε κάνει να ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα
Το κουλούρι όπως το θυμάσαι. Ή και καλύτερα.
Ένας μαγικός κόσμος μοριακής μιξολογίας, που εδώ και πάνω από 12 χρόνια ανατρέπει ό,τι ήξερες για το fine drinking
Φωτεινό και με θετικά vibes αυτό είναι ένα από τα φημισμένα specialty coffeeshops της πόλης
Από paccheri με καραβίδες και παστουρμά μέχρι σπαγγέτι με αυγοτάραχο, αυτές είναι οι θαλασσινές μακαρονάδες που αξίζει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα
Η παλιά πόλης του νησιού έχει το δικό της σημείο συνάντησης
Γλυκά ακόμη και για αυτούς που δεν είναι «του γλυκού»
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού
Η πείνα του χαλίφη που οδήγησε στη δημιουργία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.