- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπορείς και χωρίς το κινητό σου
Κοινωνικοποίηση και «to know us better» με τους διπλανούς, το νέο savoir vivre των εστιατορίων
Bedivere Eatery & Tavern - «Τα κινητά έξω»
Στην πολύπαθη Βηρυττό, στη γειτονιά Hamra, ένα είναι το σύνθημα «αφήστε τα κινητά και επιστρέψτε στο παλιό παραδοσιακό φλερτ».
Το εστιατόριο Bedivere Eatery & Tavern προτρέπει τους θαμώνες να αφήσουν τα κινητά ή τα tablet και να αρχίσουν την κουβέντα με τους διπλανούς. Επιβραβεύει μάλιστα την «κοινωνικοποίησή» τους προσφέροντας 10% έκπτωση σε όσους τα παραδώσουν στην γκαρνταρόμπα.
Η θέση της διεύθυνσης είναι ξεκάθαρη: «Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ανθρώπους που κάθονται με ένα ποτό και να επικοινωνούν μόνο με το κινητό τους». «Μην έχετε κολλημένα τα δάχτυλα στο κινητό σας, κοινωνικοποιηθείτε». Η καμπάνια πάντως τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και άναψε συζητήσεις για το αν θα πρέπει να απαγορευτούν τα κινητά σε κλειστούς χώρους διασκέδασης κ.λπ.
Eat - Όταν τρώμε δεν μιλάμε ή «Σκάσε και τρώγε»
Το Eat είναι ένα ψαγμένο εστιατόριο στο Greenpoint του Brooklyn . Η κουζίνα του βασίζεται στα οργανικά προϊόντα τα οποία προμηθεύεται αποκλειστικά από τις μικρές τοπικές αγορές.
Μέχρι εδώ όλα καλά και νοικοκυρεμένα, όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του όταν οργάνωσε μία βραδιά σιωπηρής γαστρονομίας κατά την οποία οι συμμετέχοντες γεύτηκαν ένα 4 courses μενού που κόστιζε $40 χωρίς... να μιλάνε. Το δείπνο κράτησε ενενήντα λεπτά. Όποιος τόλμησε να βγάλει άχνα τον τιμώρησαν παίρνοντάς του το πιάτο και οδηγώντας τον στη διπλανή αίθουσα με τους φωνακλάδες.
Ο σεφ και οργανωτής του event Nicholas Nauman δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την ηρεμία των γευμάτων που είχε δοκιμάσει στα ινδικά μοναστήρια της Bodh Gaya και ότι ήθελε η προσοχή του κόσμου να επικεντρωθεί στις γεύσεις και την ηδονή του τρώγειν. Οι πελάτες πάντως το έριξαν στην παντομίμα και οι χαρτοπετσέτες διπλωμένες σαν αεροπλανάκια έδιναν και έπαιρναν - ένας μάλιστα δήλωσε ότι στην αρχή ένιωσε σαν να ήταν παντρεμένος χρόνια, στο τέλος όμως το χάρηκε.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να καθιερώσουν το γεγονός σε μηναία βάση. Στις χώρες του Νότου, όμως, και κυρίως στην Ελλάδα το concept αφωνία και φαγητό μάλλον έχει ελάχιστες ελπίδες να πετύχει...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.