Θεματα

Μπορείς και χωρίς το κινητό σου

Κοινωνικοποίηση και «to know us better» με τους διπλανούς, το νέο savoir vivre των εστιατορίων

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52268-106582.jpg

Bedivere Eatery & Tavern - «Τα κινητά έξω»

Στην πολύπαθη Βηρυττό, στη γειτονιά Hamra, ένα είναι το σύνθημα «αφήστε τα κινητά και επιστρέψτε στο παλιό παραδοσιακό φλερτ».

Το εστιατόριο Bedivere Eatery & Tavern προτρέπει τους θαμώνες να αφήσουν τα κινητά ή τα tablet και να αρχίσουν την κουβέντα με τους διπλανούς. Επιβραβεύει μάλιστα την «κοινωνικοποίησή» τους προσφέροντας 10% έκπτωση σε όσους τα παραδώσουν στην γκαρνταρόμπα.

Η θέση της διεύθυνσης είναι ξεκάθαρη: «Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ανθρώπους που κάθονται με ένα ποτό και να επικοινωνούν μόνο με το κινητό τους». «Μην έχετε κολλημένα τα δάχτυλα στο κινητό σας, κοινωνικοποιηθείτε». Η καμπάνια πάντως τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης και άναψε συζητήσεις για το αν θα πρέπει να απαγορευτούν τα κινητά σε κλειστούς χώρους διασκέδασης κ.λπ.

n

Eat - Όταν τρώμε δεν μιλάμε ή «Σκάσε και τρώγε»

Το Eat είναι ένα ψαγμένο εστιατόριο στο Greenpoint του Brooklyn . Η κουζίνα του βασίζεται στα οργανικά προϊόντα τα οποία προμηθεύεται αποκλειστικά από τις μικρές τοπικές αγορές.

Μέχρι εδώ όλα καλά και νοικοκυρεμένα, όμως τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του όταν οργάνωσε μία βραδιά σιωπηρής γαστρονομίας κατά την οποία οι συμμετέχοντες γεύτηκαν ένα 4 courses μενού που κόστιζε $40 χωρίς... να μιλάνε. Το δείπνο κράτησε ενενήντα λεπτά. Όποιος τόλμησε να βγάλει άχνα τον τιμώρησαν παίρνοντάς του το πιάτο και οδηγώντας τον στη διπλανή αίθουσα με τους φωνακλάδες.

Ο σεφ και οργανωτής του event Nicholas Nauman δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την ηρεμία των γευμάτων που είχε δοκιμάσει στα ινδικά μοναστήρια της Bodh Gaya και ότι ήθελε η προσοχή του κόσμου να επικεντρωθεί στις γεύσεις και την ηδονή του τρώγειν. Οι πελάτες πάντως το έριξαν στην παντομίμα και οι χαρτοπετσέτες διπλωμένες σαν αεροπλανάκια έδιναν και έπαιρναν - ένας μάλιστα δήλωσε ότι στην αρχή ένιωσε σαν να ήταν παντρεμένος χρόνια, στο τέλος όμως το χάρηκε. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να καθιερώσουν το γεγονός σε μηναία βάση. Στις χώρες του Νότου, όμως, και κυρίως στην Ελλάδα το concept αφωνία και φαγητό μάλλον έχει ελάχιστες ελπίδες να πετύχει...

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.