- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Υλικά
1 χταπόδι 1-1 ½ κιλό
4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο (ή και παραπάνω αν σας αρέσει)
1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ή ½ κ. γ. μπούκοβο
Πολύ λίγο αλάτι γιατί το χταπόδι είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό
Πώς το φτιάχνουμε
Το μαρινάρουμε τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο, τα σκόρδα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το αλάτι. Το διπλώνουμε σε λαδόκολλα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το ψήνουμε στο φούρνο γύρω στη μία ώρα κι ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς. Ταιριάζει πολύ σαν μεζές σε ένα τραπέζι με ψάρια και θαλασσινά (εξαιρετικά και με ταραμοσαλάτα), αλλά και μαζί με όσπρια, φακές, ρεβυθάδα, φασολάδα, φάβα κλπ.