- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Υλικά
1 χταπόδι 1-1 ½ κιλό
4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο (ή και παραπάνω αν σας αρέσει)
1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ή ½ κ. γ. μπούκοβο
Πολύ λίγο αλάτι γιατί το χταπόδι είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό
Πώς το φτιάχνουμε
Το μαρινάρουμε τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο, τα σκόρδα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το αλάτι. Το διπλώνουμε σε λαδόκολλα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το ψήνουμε στο φούρνο γύρω στη μία ώρα κι ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς. Ταιριάζει πολύ σαν μεζές σε ένα τραπέζι με ψάρια και θαλασσινά (εξαιρετικά και με ταραμοσαλάτα), αλλά και μαζί με όσπρια, φακές, ρεβυθάδα, φασολάδα, φάβα κλπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.