Θεματα

Ο Marko Rossi στην κουζίνα του Belle Amie

Νέος, νόστιμος αέρας στο νεοκλασικό του Πειραιά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
belle-amie-anoigma.jpg

Το Belle Amie έκλεψε τις καρδιές των foodies με το που άνοιξε. Δεν γινόταν αλλιώς. Είχε στο μανίκι του έναν ακαταμάχητο συνδυασμό: ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο με εξαιρετική κουζίνα. Αυτόν τον συνδυασμό έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο φέτος το ταλέντο του Marko Rossi, που αναλαμβάνει την κουζίνα του Belle Amie και μας πάει πίσω στα οικογενειακά τραπέζια των γευστικών μας αναμνήσεων.

dsc_9680.jpg

Κοπανιστή Τήνου, χταπόδι στιφάδο, μακαρούνες χωριάτικες, ξινός τραχανάς, καρμπονάρα Απεράθου, λαυράκι αχνιστό και μοσχαράκι μελωμένο είναι λίγες μόνο από τις πολλές προτάσεις που κατέφθασαν στο μενού για να αρχίσεις τις γευστικές εξερευνήσεις στη νοστιμιά της Ελλάδας. Επίλεξέ τις ως κυρίως γεύμα ή βάλε τις στο κέντρο για να τις μοιραστείς με όλη την παρέα. Μαζί διάλεξε και κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, αφέσου εντελώς δηλαδή στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα που κάνει το Belle Amie τόσο να ξεχωρίζει.

dsc04498.jpg

Καθημερινά από τις 09.00 έως τη 13.00 θα συναντήσεις επίσης και Δεκατιανό –ή αλλιώς το ελληνικό brunch- με νοστιμιές όπως αυγά καγιανά, τηγανίτες ή αυγόφετες με κανέλλα, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού, κροκ μαντάμ με κουλούρι Θεσσαλονίκης και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

dsc04335.jpg

Αγγ. Μεταξά 11, Πασαλιμάνι, 210 4175740

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.