Πρίγκιπας, Το καλύτερο street food της Αθήνας σύμφωνα με τους αναγνώστες της A.V
Πού έχεις ξαναφάει, πες μας, τυλιχτό με χοιρινή πανσέτα και με λουκάνικο Τζουμαγιάς ή καλαμάκια απο μοσχαρίσχιο συκώτι;
Χωρίς καμία υπερβολή, αυτό είναι το νοστιμότερο σουβλάκι των Εξαρχείων. Για να μην πούμε της Αθήνας. Για να μην πούμε της Ελλάδας. Είναι η ποιότητα του κρέατος που κάνει τη διαφορά (όλα τα κρέατα έρχονται από μικρές φάρμες της Ελλάδας), το μεράκι του Κωστή που αν έχει κέφια θα σου δώσει να πιεις και «το καλύτερο τσίπουρο του κόσμου», αλλά πάνω απ’ όλα είναι αυτό το «κάτι παραπάνω» που δεν μπορείς να βρεις αλλού. Πού έχεις ξαναφάει, πες μας, τυλιχτό με χοιρινή πανσέτα και με λουκάνικο Τζουμαγιάς ή καλαμάκια από βουβαλίσιο κρέας και μαύρο χοίρο και καλαμάκια απο μοσχαρίσχιο συκώτι;
Κι έπειτα… Πώς να αντισταθείς σε εκείνα τα άτιμα τα κεμπάπια Φλώρινας που στριμώχνονται σε μια τροφαντή καλαμποκένια πίτα και περιχύνονται με σος Άιβαρ, τη σάλτσα-σουξέ του Πρίγκιπα. Μαντεύουμε, βέβαια, πως όλα αυτά τα ξέρετε ήδη μια που στα φετινά βραβεία της Athens Voice ψηφίσατε τον Πρίγκιπα ως το καλύτερο street food της Αθήνας. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε ακόμη είναι ότι αυτή η μεγάλη αγάπη των Εξαρχείων σύντομα θα ξεφυτρώσει και σε άλλες γειτονιές, μια που ο Πρίγκιπας, εδώ και λίγες μέρες, προσφέρεται για franchise. #ψάξουλίγο
● Χαριλάου Τρικούπη 23, 2114050070, www.prigkipas.gr, Fb: Prigkipas.Exarcheia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.