Θεματα

Δοκιμάσαμε τα νέα πιάτα του It

Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος είναι ο νέος σεφ στο στέκι της Σκουφά

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
it-anoigma.jpg

To 2003 το It ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που μίλησαν για υγιεινή διατροφή.  Υγιεινή διατροφή, που ταυτόχρονα όμως είναι νόστιμη. Αυτή η φιλοσοφία του It, ίδια μέχρι και σήμερα, ήταν κάτι το καινούργιο. Αγνές πρώτες ύλες, δουλεμένες με επιδεξιότητα και φαντασία, έμφαση στην εποχικότητα και πάντα  σε πρώτη θέση η νοστιμιά. 

it_n.menu-3.jpg

Τον φετινό χειμώνα, το αγαπημένο εστιατόριο της Σκουφά επιστρέφει δυναμικά με καινούργια πιάτα στο  μενού και νέο σεφ στην κουζίνα. Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος με την πλούσια εμπειρία του (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.) δημιούργησε υπέροχα πιάτα βασιζόμενος στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα του It.

it_n.menu-21.jpg

Ξεχώρισα τις δύο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί: ολικής με ταρτάρ σολομού και σος αβοκάντο ή σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας και πετιμέζι. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα ωραία cocktail που εμπνέεται ο Νίκος Νικολάου πίσω από την μπάρα του It. Ιδανικό να ανοίξει κάθε γεύμα και το ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σος lime, ενώ η αποδομημένη σπανακόπιτα είναι μια υπέροχα γευστική σαλάτα που φέρνει στο τραπέζι μια νόστιμη έκπληξη. Εδώ σε περιμένουν τραγανά φύλλα κρούστας με κρητική στάκα, μαζί ανθότυρο και φέτα, πώς να αντισταθείς;

it_n.menu-8.jpg

Τα χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά είναι μια έξοχη επιλογή για κυρίως, όπως και το ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελινόριζας. Αν σας έλειψε το άρωμα της θάλασσας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φοινόκιο, σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης.

it_n.menu-28.jpg

Καθαρές γεύσεις, ποιοτικές και εποχιακές πρώτες ύλες, η φιλοσοφία του It είναι πάντα εδώ. Όπως και οι σταθερές αξίες του: εννοείται ότι τα all time classic πιάτα του It (όπως το θρυλικό κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε σος γιαουρτιού) παραμένουν στον κατάλογο. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί.

Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773, Fb: Itkolonaki

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.