Δοκιμάσαμε τα νέα πιάτα του It
Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος είναι ο νέος σεφ στο στέκι της Σκουφά
To 2003 το It ήταν από τα πρώτα εστιατόρια που μίλησαν για υγιεινή διατροφή. Υγιεινή διατροφή, που ταυτόχρονα όμως είναι νόστιμη. Αυτή η φιλοσοφία του It, ίδια μέχρι και σήμερα, ήταν κάτι το καινούργιο. Αγνές πρώτες ύλες, δουλεμένες με επιδεξιότητα και φαντασία, έμφαση στην εποχικότητα και πάντα σε πρώτη θέση η νοστιμιά.
Τον φετινό χειμώνα, το αγαπημένο εστιατόριο της Σκουφά επιστρέφει δυναμικά με καινούργια πιάτα στο μενού και νέο σεφ στην κουζίνα. Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος με την πλούσια εμπειρία του (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.) δημιούργησε υπέροχα πιάτα βασιζόμενος στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα του It.
Ξεχώρισα τις δύο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί: ολικής με ταρτάρ σολομού και σος αβοκάντο ή σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας και πετιμέζι. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο από τα ωραία cocktail που εμπνέεται ο Νίκος Νικολάου πίσω από την μπάρα του It. Ιδανικό να ανοίξει κάθε γεύμα και το ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σος lime, ενώ η αποδομημένη σπανακόπιτα είναι μια υπέροχα γευστική σαλάτα που φέρνει στο τραπέζι μια νόστιμη έκπληξη. Εδώ σε περιμένουν τραγανά φύλλα κρούστας με κρητική στάκα, μαζί ανθότυρο και φέτα, πώς να αντισταθείς;
Τα χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά είναι μια έξοχη επιλογή για κυρίως, όπως και το ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελινόριζας. Αν σας έλειψε το άρωμα της θάλασσας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φοινόκιο, σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης.
Καθαρές γεύσεις, ποιοτικές και εποχιακές πρώτες ύλες, η φιλοσοφία του It είναι πάντα εδώ. Όπως και οι σταθερές αξίες του: εννοείται ότι τα all time classic πιάτα του It (όπως το θρυλικό κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε σος γιαουρτιού) παραμένουν στον κατάλογο. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί.
Σκουφά 29, Κολωνάκι, 210 3635773, Fb: Itkolonaki
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.