- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τη χαρά του Κυριακάτικου μεσημεριανού φιλικού καλέσματος διαδέχθηκε ο πανικός. Τι να πάρω; Κατεβαίνοντας την Αναγνωστοπούλου σκεφτόμουν τις ελάχιστες επιλογές. Να πάω σε ένα ανταλλακτήριο δυο ασημένια κουταλάκια της γιαγιάς για να πάρω μια τούρτα; Nα βρω μια κάβα ανοιχτή; Να πάρω λουλούδια (άχρηστα σε ένα σπίτι που ξέρω ότι κάθε Παρασκευή γεμίζουν τα βάζα από την κοντινή λαϊκή) ; Και τότε έπεσα πάνω στη Νόρα.
Φρέσκια, χαρούμενη και εγκάρδια μου έδωσε αμέσως τη λύση και έγινε η καινούργια μου φίλη. Το Nora's deli άνοιξε πριν λίγες μέρες στην Αναγνωστοπούλου και είναι η απόδειξη του πως ένα παλιό ελληνικό μπακάλικο μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό deli.
Υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής (που επιμελείται ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Πέτρος Σμάτσης), γέμισα μικρά ταπεράκια με νοστιμότατη -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια -ρώσικη σαλάτα, με ταμπουλέ, αγκιναράκια, δοκίμασα και δεν αντιστάθηκα στην καπνιστή μελιτζανοσαλάτα – πραγματικά σαν σπιτική- και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Με το πακέτο μου ολοκληρωμένο με λίγο γιδοτύρι Μυλοπόταμου εξερευνώ τον χώρο.
Κυριαρχούν τα ελληνικά προϊόντα μικρής παραγωγής αλλά και νοστιμιές γνωστών οίκων του εξωτερικού επιλεγμένα όμως ένα ένα από ανθρώπους που ξέρουν.
Προϊόντα με πιπεριά Φλωρίνης του Ναουμίδη, ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, και ελληνικός καφές Νέκταρ.
Το εξαιρετικό ρύζι μπασμάτι Riso Dragoni, τα περίφημα ιταλικά ζυμαρικά "Rustichella d'Abruzzo κάνουν παρέα με ζυμαρικά της Αρκαδιανής και του Χιώτικου Κελλαριού. Σπιτικές σάλτσες της Στέλλας Σπανού από τη Θράκη και της Gaea στέκονται δίπλα σ' εκείνες του Jamie Oliver. Στο ψυγείο η επιλογή εντυπωσιάζει… Η γίδινη γραβιέρα του Τζουρμπάκη, το γκερεμέζι από την Ήπειρο, και το κασέρι Καλαμπάκας πλάι - πλάι με την ελβετική gruyere, την mozzarella buratta απο την Ιταλία και το γαλλικό Mont d' Or. Αλλαντικά Τσανάβας από την Καρδίτσα, παστουρμάς του Μιράν, καβρουμάς και αλλαντικά του Σαρήμπογια από τη Δράμα αλλά και ισπανικό Chorizo, εκλεκτό ιταλικό προσούτο, σαλάμι με φινόκιο, και γαλλικά αλλαντικά. Επίσης, την επομένη μέρα- γιατί βεβαίως ξαναπήγα- διαπίστωσα ότι ο ολόκληρος καπνιστός σολομός κόβεται αριστοτεχνικά σε φέτες και επίσης διατίθεται και σε κομματάκια για συνταγές με ζυμαρικά.
Στον καταψύκτη ξεκουράζονται προϊόντα από την φάρμα παραγωγής βιολογικού κρέατος “Ευβιότοποι” , στήθος πάπιας της φίρμας Artzner από το Στρασβούργο, άγρια μανιτάρια από τη Γαλλία, φρούτα του δάσους, προϊόντα ζύμης Κορωνάκη έως και ραβιόλια γεμιστά με foie gras για ένα ιδιαίτερο δείπνο.
Συνεχίζοντας την εξερεύνηση εντοπίζω μια εξαιρετική επιλογή από αρτοποιήματα μικρών οικοτεχνιών όπως τα λεπτά, νόστιμα κριτσίνια της οικογένειας Σταυράτη σε πολλές γεύσεις, ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, το περίφημο κρητικό μέλι "Μελίγυρις" μαζί με μεγάλη συλλογή βιολογικών, υγιεινών και super foods. Η κάβα συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και μερικά ξένα καλά κρασιά και prosecco, ενώ στον επάνω όροφο βρίσκεις ποικιλία από προϊόντα καθημερινής χρήσης και καθαριότητας σπιτιού.
H Ελεωνόρα Σμάτση, ο Πέτρος Σμάτσης και η Ναταλία Εμμανουηλίδου έχουν κάνει μια καλή, σωστή και επαγγελματική δουλειά, βοήθησε άλλωστε και η εμπειρία τους από το μικρό παντοπωλείο που διατηρούσαν επί χρόνια στην οδό Λουκιανού
Πέρα από όλα τα καλούδια που βρίσκεις στο Nora's deli, η προσωπική και εγκάρδια επαφή με τους πελάτες, οι πραγματικά καλές τιμές και το ότι ανοίγει τις πόρτες και τις Κυριακές είναι βασικοί λόγοι που κάνουν την συνάντηση με τη Nora απολαυστική.
Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, 210 3389349
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.