Τη χαρά του Κυριακάτικου μεσημεριανού φιλικού καλέσματος διαδέχθηκε ο πανικός. Τι να πάρω; Κατεβαίνοντας την Αναγνωστοπούλου σκεφτόμουν τις ελάχιστες επιλογές. Να πάω σε ένα ανταλλακτήριο δυο ασημένια κουταλάκια της γιαγιάς για να πάρω μια τούρτα; Nα βρω μια κάβα ανοιχτή; Να πάρω λουλούδια (άχρηστα σε ένα σπίτι που ξέρω ότι κάθε Παρασκευή γεμίζουν τα βάζα από την κοντινή λαϊκή) ; Και τότε έπεσα πάνω στη Νόρα.
Φρέσκια, χαρούμενη και εγκάρδια μου έδωσε αμέσως τη λύση και έγινε η καινούργια μου φίλη. Το Nora's deli άνοιξε πριν λίγες μέρες στην Αναγνωστοπούλου και είναι η απόδειξη του πως ένα παλιό ελληνικό μπακάλικο μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό deli.
Υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής (που επιμελείται ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Πέτρος Σμάτσης), γέμισα μικρά ταπεράκια με νοστιμότατη -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια -ρώσικη σαλάτα, με ταμπουλέ, αγκιναράκια, δοκίμασα και δεν αντιστάθηκα στην καπνιστή μελιτζανοσαλάτα – πραγματικά σαν σπιτική- και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί. Με το πακέτο μου ολοκληρωμένο με λίγο γιδοτύρι Μυλοπόταμου εξερευνώ τον χώρο.


Κυριαρχούν τα ελληνικά προϊόντα μικρής παραγωγής αλλά και νοστιμιές γνωστών οίκων του εξωτερικού επιλεγμένα όμως ένα ένα από ανθρώπους που ξέρουν.
Προϊόντα με πιπεριά Φλωρίνης του Ναουμίδη, ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, και ελληνικός καφές Νέκταρ.
Το εξαιρετικό ρύζι μπασμάτι Riso Dragoni, τα περίφημα ιταλικά ζυμαρικά "Rustichella d'Abruzzo κάνουν παρέα με ζυμαρικά της Αρκαδιανής και του Χιώτικου Κελλαριού. Σπιτικές σάλτσες της Στέλλας Σπανού από τη Θράκη και της Gaea στέκονται δίπλα σ' εκείνες του Jamie Oliver. Στο ψυγείο η επιλογή εντυπωσιάζει… Η γίδινη γραβιέρα του Τζουρμπάκη, το γκερεμέζι από την Ήπειρο, και το κασέρι Καλαμπάκας πλάι - πλάι με την ελβετική gruyere, την mozzarella buratta απο την Ιταλία και το γαλλικό Mont d' Or. Αλλαντικά Τσανάβας από την Καρδίτσα, παστουρμάς του Μιράν, καβρουμάς και αλλαντικά του Σαρήμπογια από τη Δράμα αλλά και ισπανικό Chorizo, εκλεκτό ιταλικό προσούτο, σαλάμι με φινόκιο, και γαλλικά αλλαντικά. Επίσης, την επομένη μέρα- γιατί βεβαίως ξαναπήγα- διαπίστωσα ότι ο ολόκληρος καπνιστός σολομός κόβεται αριστοτεχνικά σε φέτες και επίσης διατίθεται και σε κομματάκια για συνταγές με ζυμαρικά.
Στον καταψύκτη ξεκουράζονται προϊόντα από την φάρμα παραγωγής βιολογικού κρέατος “Ευβιότοποι” , στήθος πάπιας της φίρμας Artzner από το Στρασβούργο, άγρια μανιτάρια από τη Γαλλία, φρούτα του δάσους, προϊόντα ζύμης Κορωνάκη έως και ραβιόλια γεμιστά με foie gras για ένα ιδιαίτερο δείπνο.
Συνεχίζοντας την εξερεύνηση εντοπίζω μια εξαιρετική επιλογή από αρτοποιήματα μικρών οικοτεχνιών όπως τα λεπτά, νόστιμα κριτσίνια της οικογένειας Σταυράτη σε πολλές γεύσεις, ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, το περίφημο κρητικό μέλι "Μελίγυρις" μαζί με μεγάλη συλλογή βιολογικών, υγιεινών και super foods. Η κάβα συγκεντρώνει αντιπροσωπευτικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και μερικά ξένα καλά κρασιά και prosecco, ενώ στον επάνω όροφο βρίσκεις ποικιλία από προϊόντα καθημερινής χρήσης και καθαριότητας σπιτιού.
H Ελεωνόρα Σμάτση, ο Πέτρος Σμάτσης και η Ναταλία Εμμανουηλίδου έχουν κάνει μια καλή, σωστή και επαγγελματική δουλειά, βοήθησε άλλωστε και η εμπειρία τους από το μικρό παντοπωλείο που διατηρούσαν επί χρόνια στην οδό Λουκιανού
Πέρα από όλα τα καλούδια που βρίσκεις στο Nora's deli, η προσωπική και εγκάρδια επαφή με τους πελάτες, οι πραγματικά καλές τιμές και το ότι ανοίγει τις πόρτες και τις Κυριακές είναι βασικοί λόγοι που κάνουν την συνάντηση με τη Nora απολαυστική.
Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι, 210 3389349


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.