- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Απόκριες, και η Αθήνα δοξάζει τις ταβέρνες της. Στολισμένες σάλες, ικανά αποθέματα σε κομφετί και σερπαντίνες, και στο (πολλές φορές αυτοσχέδιο) πάλκο η ορχήστρα. Έχουμε 2 προτάσεις για γλέντι μετά μουσικής που θα σε κάνουν να μπεις στο κλίμα των ημερών.
Η Λένα Κιτσοπούλου για μία μόνο βραδιά στον Θαλασσινό
Οι βραδιές ξεκίνησαν από πέρυσι σημειώνοντας τεράστιο σουξέ! Και η αλήθεια είναι πως το διαχρονικό, ατμοσφαιρικό στέκι του Θαλασσινού κάτω στις Τζιτζιφιές αποτελεί το τέλειο ντεκόρ για μια βραδιά λαϊκού κεφιού με την ανατρεπτική, Λένα Κιτσοπούλου να τα δίνει όλα από το πάλκο. Στις 15/2 και ημέρα Παρασκευή, μαζί με τον Γιώργο Πετρούδη στο μπουζούκι και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου στην κιθάρα, θα ακουστούν παλιά ρεμπέτικα και λαϊκά που όλοι αγαπάμε. Το μενού όπως πάντα ψαροφαγικό και πεντανόστιμο, το κρασί, εμφιαλωμένο ή χύμα, πολύ καλό, τα αποστάγματα εξαιρετικά. Σε μια βραδιά που τον τόνο δίνουν οι παραγγελιές και το συναίσθημα κάνει όλους τους θαμώνες μια παρέα με κέφια για γλέντι μέχρι το πρωί. Σπεύσατε για κρατήσεις, η ζήτηση μεγάλη! Λυσικράτους 32 & Ηρακλέους, Τζιτζιφιές, 2109404518
Στη Βόλτα, κάτω στα Πετράλωνα
Τα Πετράλωνα είναι η αθηναϊκή γειτονιά που από τα παλιά τα χρόνια φημίζεται για τις αυθεντικές ταβέρνες της. Η Βόλτα, μπορεί να είναι ένα χαριτωμένο σύγχρονο «νεοταβερνείο», όμως οι πιστοί της θαμώνες ορκίζονται για τα νόστιμα πιάτα της αλλά και την όμορφη, φιλική ατμόσφαιρα που θυμίζει κάτι από παλιά… Για τις Απόκριες έχει στολιστεί αναλόγως και την Κυριακή 17/2 ανεβάζει στο πάλκο τον Σωτήρη Παπατραγιάννη (μπαγλαμά), τον Δημήτρη Κρανίδα (μπουζούκι) και τον Κώστα Τσεκούρα (κιθάρα) για να παίξουν και να τραγουδήσουν σπάνια προπολεμικά ρεμπέτικα και σμυρνέικα. Πριν σηκωθείς στην πίστα, απόλαυσε τα πεντανόστιμα καγιανά, τα σμυρνέικα δαχτυλάκια (μικρά κεμπάπ), το χοιρινό με τα κεδρόμηλα μαζί με καλό κρασί, χύμα και εμφιαλωμένο. Κειριαδών & Ιπποθοντιδών 10, Κάτω Πετράλωνα, 2103459172
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.