- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Γιώργος Τσούλης λατρεύει τη σοκολάτα όσο κι εσύ
Και στο Chocolate Fest θα φτιάξει live σοκολατένιους πειρασμούς
Είναι νέος, ωραίος, επικοινωνιακός και τελευταία έχει μπει δυνατά στη ζωή και στην κουζίνα μας. Φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες του OPEN TV, αλλά και μέσα από το δικό του YouTube show «Μη μασάς». Σε λίγες μέρες θα τον παρακολουθήσουμε σε δύο απολαυστικά live cooking sessions (Παρασκευή 15/2 @18.00) στο πρώτο Chocolate Fest της Ελλάδας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (14-17/2).
Πώς μπήκε το μικρόβιο της μαγειρικής στη ζωή σου;
Όλα ξεκίνησαν από την πιτσαρία του πατέρα μου στο Αιγάλεω. Αποφάσισα να γραφτώ σε σχολή μαγειρικής ώστε με το πτυχίο να πάρω την άδεια να τρέχω το μαγαζί του πατέρα μου, όμως μετά τη σχολή… δεν επέστρεψα ποτέ στο μαγαζί. Κατάλαβα ότι η κουζίνα ήταν ο χώρος μέσα στον οποίο ένιωθα άνετα, ότι αυτό ήταν αυτό που ξέρω να κάνω καλά και ότι εδώ θα δώσω και θα ανακαλύψω πάρα πολλά! Κάπως έτσι ξεκίνησα να δουλεύω σε κουζίνες από τα 19 μου και τη συνέχεια την ξέρετε.
Η μαγειρική θέλει τέχνη;
Η μαγειρική είναι ένα είδος τέχνης για εμένα. Η τέχνη δεν έχει όρια στη δημιουργία, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη μαγειρική. Ποτέ κανένας chef δε θα φτάσει στο «ταβάνι» του, πάντα θα υπάρχει κι άλλο να ανακαλύψεις και να δημιουργήσεις και αυτό είναι και η μαγεία στη μαγειρική!
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Σαφώς! Το φαγητό φέρνει κοντά όχι μόνο τους εραστές, αλλά και λαούς ολόκληρους! Γύρω από το φαγητό μαζεύονταν πάντα οι άνθρωποι για να απολαύσουν την πιο απλή οικογενειακή στιγμή, μέχρι για να λάβουν αποφάσεις που θα άλλαζαν τον κόσμο και την ιστορία!
Είναι η σοκολάτα μία από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής;
Αναμφισβήτητα! Γι’ αυτό άλλωστε εκτός από άπειρες συνταγές και τρόπους μαγειρικής, έχουν βγει και τόσα τραγούδια, ταινίες, γιορτές…
Πόση σοκολάτα θα ευχαριστηθούμε στο Chocolate Festival;
Η σοκολάτα θα ρέει άφθονη και θα είναι πραγματικά μία γιορτή που θα συγκεντρώσει πολύ ενδιαφέροντα live cooking events και workshops όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και άλλες πτυχές της που πιθανόν να μη γνώριζε τόσο καλά. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γευστικά και όχι μόνο.
Αποκάλυψέ μας κάποιους από τους σοκολατένιους πειρασμούς που θα δοκιμάσουμε από τα χέρια σου την Παρασκευή…
Είναι χαρά μου που θα έχω την ευκαιρία να μαγειρέψω live την Παρασκευή στο Chocolate Fest! Το καλύτερο μου είναι να μαγειρεύω μέσα στον κόσμο για να έχω άμεση επαφή και επικοινωνία με τους ανθρώπους που με παρακολουθούν. Οι συνταγές που θα μαγειρέψω την Παρασκευή το απόγευμα θα παίξουν με τη σοκολάτα σε δύο επίπεδα… Στις 18.00 θα δείξω στον κόσμο μία πολύ εύκολη και εξαιρετικά yummy συνταγή από το Μεξικό, σοκολατένια churros! Στις 19.30 θα ανεβάσουμε λίγο το βαθμό δυσκολίας και θα φτιάξουμε σοκολατένιο paris brest!
Πόσο συχνά χρησιμοποιείτε τη φράση «Μη μασάς»;
Το «Μη μασάς» ομολογουμένως «παίζει» πολύ στο λεξιλόγιο μου, πόσο μάλλον τώρα που ονομάσαμε έτσι και τα video που ανεβαίνουν στο κανάλι μου στο YouTube! Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτή την ατάκα μέσα από τα videos μαγειρικής μου και έχει πιάσει και το νόημα πίσω από την ατάκα αυτή… «Μη μασάς» στη μαγειρική σημαίνει απόλαυσε τη διαδικασία, απόλαυσε το αποτέλεσμα και αν κάνεις και κανένα λάθος δεν πειράζει, ο Τσούλης είναι εδώ να στα μάθει όλα!
Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή;
Κόκορας κρασάτος με κοφτό μακαρονάκι! Είναι η αγαπημένη μου συνταγή γιατί μου θυμίζει το χωριό μου, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.
Ποια είναι τα σχέδιά σου για αυτή τη χρονιά;
Πολλά μαγειρεύονται για αυτή τη χρονιά… Εκτός του ότι θα δείτε σύντομα την πρώτη δική μου εκπομπή τηλεοπτικά, θα δείτε ακόμα περισσότερα videos από εμένα στο YouTube channel μου και φυσικά τα μαθήματα μαγειρικής συνεχίζονται στο Universal Training του Ομίλου ΑΚΜΗ. Επίσης τη νέα χρόνια θα συνεχίσουμε μαζί με την ομάδα μου να παράγουμε yummy συνταγές από το Tsoulomageiremata studio στα Μελίσσια για να τις βρίσκετε μέσα από το site μου giorgostsoulis.com το οποίο εξελίσσεται συνεχώς για να καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες και άλλα πολλά νόστιμα έρχονται που θα τα μοιράζομαι μαζί σας μέσα από τα social media μου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.