- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Πώς να δοκιμάσεις 7 διαφορετικές κουζίνες σε 7 ημέρες
Κάνε τον γύρο του κόσμου μέσα από το Dine Athens
Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός λόγω μεγάλης συμμετοχής πήρε παράταση άλλες 3 ημέρες! Έτσι, από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, ο θεσμός που αγάπησαν οι λάτρεις της γαστρονομίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά και μας δίνει ένα λόγο για να εξερευνήσουμε από την αρχή τα εστιατόρια της Αττικής. Μάλλον όχι έναν, αλλά τρεις: τρία, ειδικά διαμορφωμένα μενού στις προνομιακές τιμές των €15, €30 και €60 θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι Αθηναίοι στα 120 εστιατόρια που συμμετέχουν στο Dine Athens που διοργανώνει η Alpha Bank.
Αυτά όμως, ως γνήσιος foodie, τα ξέρεις ήδη. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις (ακόμα) είναι το πραγματικό εύρος των επιλογών σου. Έχεις ακούσει ότι συμμετέχουν 120 εστιατόρια. Ναι, αλλά σε τι ακριβώς μεταφράζεται αυτό; Λοιπόν… με έναν πρόχειρο υπολογισμό, προλαβαίνεις να κάνεις το ταξίδι του κόσμου σε 1 εβδομάδα. Να πως:
Δευτέρα- Διεθνής Κουζίνα
Εμβληματικά εστιατόρια (Nolan, Vezene, Prosopa, κ.α.), αλλά και καινούργιες αφίξεις (Μιγάδα) στην εστιατοριακή σκηνή της πόλης σε περιμένουν για να σου αποκαλύψουν τα πιο βαθιά μυστικά στις κουζίνες του κόσμου. Δες όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν εδώ.
Τρίτη- Ιταλική Κουζίνα
Πού βρίσκεται η πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας και πού θα φας την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα; Δες εδώ.
Τετάρτη- Ιαπωνική Κουζίνα
Θες να πάμε ένα νόστιμο ταξίδι ως το Τόκυο; Θα τσιμπήσουμε sushi rolls, θα τσουγκρίσουμε με σάκε και όλα θα είναι ωραία. Πάτα εδώ και φύγαμε.
Πέμπτη- Γαλλική Κουζίνα
Έχεις φάει ποτέ βελούδινο φουά γκρα; Δεν συγκρίνεται με τίποτα. Σίγουρα από τα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις σε αυτή η ζωή, πάτα εδώ για να το βρεις.
Παρασκευή- Ινδική Κουζίνα
Ένα από τα μυστικά της ινδικής κουζίνας είναι τα μπαχάρια και οι χιλιάδες συνδυασμοί που μπορούν να δημιουργηθούν. Πάτα εδώ για να ανακαλύψεις κι άλλα.
Σάββατο- Ταϊλανδέζικη Κουζίνα
Ξέρεις ότι η ταϊλανδέζικη κουζίνα μοιάζει πολύ με την ελληνική; Αμέ! Ακολουθούν και οι δύο την ίδια κουλτούρα: βάζουν τα πιάτα στο κέντρο του τραπεζιού για να τα μοιράζονται όλοι. Εσύ αποφασίζεις με ποιον θα μοιραστείς και εδώ θα δεις το πού.
Κυριακή- Περουβιανή Κουζίνα
Η πιο hot κουζίνα των τελευταίων ετών. Μήπως ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις κι εσύ; Όχι όπου κι όπου! Στο πιο αντιπροσωπευτικό αθηναϊκό της εστιατόριο. Δες το εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.