Αυτό το φαγητό έρχεται από τα βάθη της Ινδίας και μου το έμαθε ένας φίλος μου σεφ που αγαπάει τα καυτερά. Όσοι αγαπάτε τις γρήγορες συνταγές θα τη λατρέψετε.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μεγάλα παξιμάδια (ολόκληρα)
2 παξιμάδια (σπασμένα)
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πουμαρό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κονσέρβες τόνο των 80 γραμμαρίων
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό κάρι σε σκόνη
φέτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα πυρέξ τα τέσσερα μεγάλα παξιμάδια. Ρίχνουμε πάνω τους ελαιόλαδο για να μαλακώσουν και τα αφήνουμε. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το καυτερό κάρι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και προσθέτουμε τον τόνο. Αφήνουμε για άλλες δύο βράσεις και ρίχνουμε τα σπασμένα παξιμάδια, ανακατεύουμε και μόλις τραβήξουν τα πολλά ζουμιά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μεγάλα παξιμάδια και προσθέτουμε για το τελείωμα θρυμματισμένη φέτα (αν θέλουμε). Έτοιμο και καυτερό να σας ταξιδέψει στην Ινδία.
* Τip1: Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά μπορείτε αντί για καυτερό κάρι να βάλετε το απλό θα μυρίσει ακριβώς το ίδιο.
Tip2: Οι ποσότητες των υλικών μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.