Θεματα

Tudor Hall, κυνηγετικό μενού που σε κάνει να νιώθεις βασιλιάς

Πιάτα με ελάφι, αγριογούρουνο, λαγό και φραγκόκοτα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_winter_game_3.jpg

Κάθε φορά που ακούω τη φράση «κυνηγετική κουζίνα» φαντάζομαι κάποιο Λουδοβίκο ντυμένο με μπορντό βελούδο πάνω στο άλογό του, μαζί με τα 5 σκυλιά ράτσας και το επιτελείο του. Η επόμενη σεκάνς είναι ένα βασιλικό τραπέζι στρωμένο με χρυσά μαχαιροπίρουνα και ασημένια κύπελλα για το κρασί της Βουργουνδίας. Το κυνήγι –πάπια, ελάφι, αγριογούρουνο, πέρδικα- φτάνει σε ασημόχρυσες πιατέλες, όλοι έχουν ροδοκόκκινα μάγουλα και στο στόμα γεύση από καλοψημένο, τρυφερό κρέας.

thumbnail_winter_game_2.jpg

Αυτή η φαντασίωση -που είναι λίγο βγαλμένη από ταινίες εποχής και λίγο από πίνακες που εξυμνούν το κυνήγι στη γαλλική ύπαιθρο- παίρνει σάρκα και οστά στο μόνο εστιατόριο της Αθήνας που θα μπορούσε να την υποστηρίξει πλήρως. Αυτό τον κρύο χειμώνα του 2019, στο εμβληματικό εστιατόριο του ξενοδοχείου King George, ο Chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει αυθεντικά πιάτα της κυνηγετικής κουζίνας και σου υπόσχομαι, θα σε εντυπωσιάσουν.

thumbnail_winter_game_4.jpg

Πες μου… Δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις την ψητή φραγκόκοτα με μουσελίν πατάτας, γλασαρισμένα καρύδια, ελιές Καλαμών και φύλλα ρόκας (€35); Θα έλεγες «όχι» σε ένα  αγριογούρουνο στιφάδο με σελινόριζα, σάλτσα ρίγανης και κόκκινου κρασιού (€29); Δεν αναρωτιέσαι τι γεύση έχουν τα χειροποίητα ζυμαρικά με λαγό, αγκινάρες και σάλτσα τρούφας (€33); Και στα αλήθεια, πώς να αντισταθείς σε ένα ψητό ελάφι με κάστανα, ρίζες μαϊντανού, παντζάρια και φρούτα του δάσους (€35); Αυτά είναι τα πιάτα που θα βρεις στο μενού “Winter Game” του Tudor Hall (από 17/1 έως 17/3). Πιάτα  που κάθε Λουδοβίκος θα ζήλευε.

thumbnail_winter_game_1.jpg

Βασ. Γεωργίου 3, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330265

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.