- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Dine Athens: Προλαβαίνεις να φας σε 120 εστιατόρια μέσα σε 2 εβδομάδες;
Η γαστρονομική γιορτή που λάτρεψαν οι foodies επιστρέφει και φέτος από 28/1 έως 13/2
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![dine-anoigma.jpg dine-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/01/22/dine-anoigma.jpg)
Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που έφαγα ένα πιάτο από χέρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Παναρισμένο αυγό με καπνιστό χέλι και μους πατάτας, στο Varoulko του Λευτέρη Λαζάρου. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια. Όμως εκείνη η γεύση δεν έχει φύγει ακόμα από τη μνήμη μου. Πάνω από αυτό το πιάτο κατάλαβα, ότι ναι, η γαστρονομία είναι ένας νέος δρόμος, και όσο περισσότερο εξερευνείς τα μονοπάτια της, τόσα περισσότερα μαθαίνεις για τη γεύση. Η εξερεύνηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όλοι ονειρευόμαστε έξοδο στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συχνά. Εκτός αν είναι Φεβρουάριος: ο μήνας που το Dine Athens επιστρέφει!
![shutterstock_519285415.jpg shutterstock_519285415.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/shutterstock_519285415.jpg)
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Dine Athens με την υπογραφή της Alpha Bank μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης. Για δύο εβδομάδες περίπου, από τις 28/1 έως τις 13 Φεβρουαρίου (και, ναι, αυτό σημαίνει 2 Σαββατοκύριακα!) οι Αθηναίοι δεν θα μείνουν ούτε μια μέρα σπίτι. Πώς να μείνουν, όταν 120 κορυφαία εστιατόρια της πόλης ανοίγουν τις σάλες τους και ετοιμάζουν ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων σε άκρως προνομιακές τιμές;
![shutterstock_616891199-1.jpg shutterstock_616891199-1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/shutterstock_616891199-1.jpg)
Περισσότεροι από 20.000 foodies δοκίμασαν τα προτεινόμενα μενού πέρυσι. Αν ήσουν ανάμεσά τους ξέρεις. Αν όχι, τα πράγματα είναι πολύ δελεαστικά για να μη μάθεις. Ας πούμε ότι για να δειπνήσεις σε ένα καλό εστιατόριο, χρειάζεσαι το λιγότερο €60/άτομο, με την τιμή φυσικά να σκαρφαλώνει, όσο ανεβαίνει και η ποιότητα του εστιατορίου. Στο Dine Athens όμως έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις αντιπροσωπευτικά πιάτα διάσημων σεφ μέσα από ειδικά μενού στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Μάλιστα οι κάτοχοι καρτών της Alpha Bank δικαιούνται επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους. Κανένας λάτρης του καλού φαγητού ή εραστής της σύγχρονης γαστρονομίας που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο. Είναι περίπου σαν να πετυχαίνεις τις καλύτερες εκπτώσεις που έγιναν ποτέ.
![shutterstock_793431442.jpg shutterstock_793431442.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/shutterstock_793431442.jpg)
Δεν έχεις παρά να δεις αναλυτικά όλα τα εστιατόρια που συμμετέχουν εδώ, να διαλέξεις το μενού που σου ανοίγει περισσότερο την όρεξη, και να κάνεις ένα σωστό προγραμματισμό για να επισκεφθείς όσα περισσότερα εστιατόρια γίνεται. Μπορείς να κάνεις την κράτησή σου εύκολα και γρήγορα μέσα από την ιστοσελίδα του Dine Athens, όπως και μέσω του e-table. Όπως κι να έχει, μείνε συντονισμένος, γιατί φέτος το Dine Athens επιστρέφει με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, μαθήματα μαγειρικής και ένα σταρ-σεφ έκπληξη. Θα σε κρατάμε ενήμερο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.