ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: Η μεγάλη γιορτή γεύσης ξεκινάει σε λίγες μέρες
Με κορυφαία προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας
Να θυμίσω μια σκηνή που έχει κάθε ελληνικό καλοκαίρι; Είναι μια βόλτα που κάνεις στη Χώρα του νησιού ή σε κάποιο απομακρυσμένο χωριουδάκι. Χαζεύεις τα μικρά σπίτια, το πλακόστρωτο, τους βασιλικούς στις ασβεστωμένες γλάστρες. Και κάπου εκεί όλο και ένα μικρό μαγαζάκι εμφανίζεται, στο εσωτερικό του σε τραβάνε τα ματσάκια της αποξηραμένης ρίγανης που κρέμονται ανάποδα, τα καλάθια με τις χυλοπίτες, τα ράφια με το αγνό μέλι. Μυρίζεις τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων, διαβάζεις τις ετικέτες στα βαζάκια με τις μαρμελάδες και το σπιτικό γλυκό κουταλιού, εξερευνείς ένα προς ένα όλα τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου. Και όταν έρθει ο χειμώνας μαγειρεύεις με όλα αυτά που προμηθεύτηκες το καλοκαίρι, θυμάσαι από τις μυρωδιές, νοσταλγείς, στεναχωριέσαι που τελειώνει το μέλι στο βαζάκι και αναρωτιέσαι πού θα ξαναβρείς τώρα αυτό το μέλι. Κάπως έτσι ανακαλύπτεις την ΕΞΠΟΤΡΟΦ.
Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που για 6η χρονιά πραγματοποιείται φέτος, είναι η μεγαλύτερη γιορτή ελληνικών γεύσεων που μπορεί να επιθυμήσει κανείς. Περισσότεροι από 300 μικροί παραγωγοί θα γεμίσουν με τα σπάνια και ιδιαίτερα προϊόντα της ελληνικής γης και αυτή τη χρονιά το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό από τη 1 έως τις 4 Φεβρουαρίου. Όχι μόνο αυτό όμως…
Όπως πάντα, πλήθος γαστρονομικών εκδηλώσεων θα αγκαλιάσουν την έκθεση, προσφέροντας ένα ακόμα δελεαστικό κίνητρο για να την επισκεφθεί κανείς. Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τιμά φέτος την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 και οργανώνει πολλές μαγειρικές εκδηλώσεις. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές του Αιγαίου καθώς και ποικίλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της Αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας. Παράλληλα, συνεχίζεται και φέτος η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» όπου η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει μαζί με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ γαστρονομικές δημιουργίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από την κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» θα περάσουν περισσότεροι από 80 διακεκριμένοι έλληνες σεφ, ενώ κεντρική παρουσιάστρια θα είναι και πάλι η Εύα Παρακεντάκη, η γνωστή κρητικά blogger (evaintasteland.com) και παρουσιάστρια της μαγειρικής εκπομπής Mama Mia, που μας μαθαίνει εδώ και χρόνια όλα τα μυστικά της κρητικής κουζίνας.
Επιπλέον, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει φέτος τη θεματική ενότητα “Bio Corner” όπου περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, ενώ επαγγελματίες chef και sommelier θα πραγματοποιήσουν 10 Masterclass σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες (Τυρί & Κρασί/Αλλαντικά & Μπίρα/Αλίπαστα, Συνοδευτικά, Ελιές & Αποστάγματα/Μέλι & Βότανα).
Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ πατήστε εδώ.
6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων. Εισιτήρια από 3€ για λάτρεις της γαστρονομίας
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης :
Παρασκευή, 1/2/2019 : 12:00 - 21:00
Σάββατο, 2/2/2019 : 10:00 – 21:00
Κυριακή, 3/2/2019 : 10:00 – 21:00
Δευτέρα, 4/2/2019 : 10:00 – 17:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.