Θεματα

Σολομός στο πακέτο

Για αρχάριους που θέλουν εύκολα να γίνουν master chef…

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51223-104837.jpg

Προετοιμάζεις τα πακέτα μερικές ώρες πριν, τα «πετάς» στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά από μερικά λεπτά κερδίζεις τον τίτλο του «master chef” της παρέας. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι τίτλοι περνάς ένα υπέροχο γκουρμέ βράδυ μόνος σου...

Υλικά για 4 μερίδες 

4 μέτρια φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα (περίπου 140 γραμμάρια το καθένα)

2-3 μέτρια πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

100γρ κατεψυγμένο αρακά

160 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια

2κ.κ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

8 κ. σ. κρέμα γάλακτος και 4κ.κ. για το σερβίρισμα

αλατοπίπερο

αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής (λαδόκολλα)

Πως το φτιάχνουμε

Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και από τις δυο πλευρές. Κόβουμε τη λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια των 40εκ. Επειδή θα βάλουμε δυο- δυο τα χαρτιά χρειαζόμαστε οκτώ τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε το σολομό στο κέντρο του χαρτιού. Ρίχνουμε επάνω από κάθε κομμάτι, τα πράσα, τον αρακά, τα φασολάκια, 2κ.σ. κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με εστραγκόν (προαιρετικό) . Τυλίγουμε την λαδόκολλα και φτιάχνουμε ένα πακέτο Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή ένδειξη και τα αφήνουμε για 5΄. Τοποθετούμε το περιεχόμενο του κάθε πακέτου σε ένα πιάτο, προσθέτουμε (αν θέλουμε) 1κ.κ. κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε. Το πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με μικρές βραστές πατάτες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.