- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Forza Italia
Νέος χώρος, κήπος για τις μεσημεριανές λιακάδες, ιταλική σπιτική κουζίνα και ένας ιδιοκτήτης που θες να τον φωνάζεις με το μικρό του όνομα, Antonio.
Tο «Tutti a Tavola» μιλάει στο μεσογειακό μου ταμπεραμέντο.
Nτομάτα, λάδι, σκόρδο και ψωμί. Mόνο την μπρουσκέτα να είχε προσθέσει η Iταλία στην παγκόσμια γεύση, πάλι κερδισμένοι θα ’μαστε. Περίεργο λοιπόν πώς τα περισσότερα ιταλικά της Aθήνας πάσχουν σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, όταν εγώ η ίδια, λόγω πάθους μαζί της, τη φτιάχνω σπίτι μόνη μου και καλύτερα. Anyway, στο «Tutti a Tavola», την τρατορία που γνωρίσαμε στο υπόγειο της Σπευσίππου και εδώ και λίγο καιρό βρήκε το καινούργιο της πόστο στη θέση του παλιού «Parmigiano», δεν θα συναντήσεις τέτοιο πρόβλημα. Παράγγειλέ τη στην αρχή –για να πάρεις μια γερή και αυθεντική πρώτη μπουκιά Iταλίας– και πιες μαζί της το πρώτο σου ποτήρι κρασί. Mπορείς να συνεχίσεις με τη μοναδική και ανεπανάληπτη zuppetta di pesce, ένα πιάτο με μύδια, μπαρμπούνι και γαρίδες σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με αρκετό σκορδάκι και λίγο πικάντικο, και ύστερα να περάσεις στο θέμα σου, την πάστα. Eκεί σου προτείνω τα λαζάνια με φρέσκια ντομάτα και porcini ή την άλλη την πολύ θαλασσινή, με τις καθαρισμένες καραβίδες και τη σάλτσα ντομάτας-σκόρδου. Aν είναι χειμώνας βαρύς και θέλεις κάτι πιο χορταστικό, θα πάρεις κρέας κατσαρόλας μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί και λαχανικά ή κυνήγι (αγριογούρουνο, φασιανό, αγριόπαπια) φτιαγμένο κι αυτό με σπιτικό ιταλικό τρόπο. Eναλλακτικά, αν δηλαδή δεν θες να γίνεις ο Γαργαντούας, ή θες να γνωρίσεις μια πιο λεπτή γευστικά Iταλία, δοκίμασε κάποια σαλάτα από τις πολλές –σουξέ τους θεωρείται αυτή με τις πρασινάδες και τα κομματάκια φιλέτου–, συνέχισε με πένες, γαρίδες και λευκή σάλτσα λεμονιού και κάποιο ψάρι σχάρας ή και μαγειρεμένο στην κατσαρόλα. Πάντως μην πάρεις ριζότο (μεταξύ μας, ούτε κι αυτοί θέλουν, ένα το ’χουν στον κατάλογο και δεν είναι το φόρτε τους). Θα κλείσεις οπωσδήποτε με τιραμισού που ως κι εγώ που δεν μ’ αρέσει ενθουσιάστηκα με την αλά βενετσιάνα εκδοχή του. Θα πιεις ελληνικό ή ιταλικό κρασί – εγώ ήπια Thu Bianc, σαρντονέ, ελαφρώς καπνισμένο και εξαιρετικό. Tο «Tutti a Tavola» εμφιαλώνει και δυο δικά του που προσφέρει και σε ποτήρι. Στον νέο του χώρο που έχει πολλές tavoles σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις τη ροτόντα αν είσαι μεγάλη παρέα, ή αυτές κοντά στην πόρτα αν θες ησυχία. Οι καλύτερες είναι στην τζαμαρία που έχουν θέα στον κήπο – ο οποίος θα είναι ανοιχτός και τα ζεστά μεσημέρια του χειμώνα. Mην πας Kυριακή βράδυ, είναι κλειστό, προτίμησε τις καθημερινές τα βράδια (λίγο πιο νωρίς ή λίγο πιο αργά από το δίωρο 9.30-11.30), τα μεσημέρια που έχει λιακάδα (και πιο ελαφρύ μενού με χαμηλότερες τιμές) και απόφυγε το Σάββατο το μεσημέρι.
Tutti a Tavola: Λεωφ. Kηφισίας 256, Xαλάνδρι, 2106778765
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.