Θεματα

5 τέλεια μελομακάρονα της Αθήνας

Κι όμως το υπέρτατο μελομακάρονο υπάρχει και σε περιμένει εκεί έξω

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xesimopikro.jpg

Νομίζω ότι η επιτυχία αυτών των ημερών μετριέται στα μελομακάρονα που καταναλώθηκαν. Όσο λιγότερα τα μελομακάρονα στην πιατέλα, τόσο καλύτερες οι γιορτές. Έτσι το βλέπω εγώ, οπότε αν πάνε καλά τα πράγματα, κάπου εδώ θα πρέπει η πρώτη δόση της μελένιας λιχουδιάς να σου έχει ήδη τελειώσει. Κι αν συμβαίνει αυτό (που σου το εύχομαι) μην μπεις στον κόπο να ξεφουρνίσεις και δεύτερη. Γιατί να το κάνεις όταν υπάρχουν αυτοί που το κάνουν (πολύ) καλύτερα από εσένα; Ιδού, λοιπόν, το top 5 των φετινών μελομακάρονων:

Zuccherino
Μελομακάρονα με βιολογικό μέλι που θα σου σπάσουν τη μύτη με το που ανοίξεις το κουτί. Αν θες να τα δωρίσεις, βγαίνουν και στην τέλεια χριστουγεννιάτικη συσκευασία (σχεδιασμένη από τις Love Me Do). Αν πάλι θες να τα φας σε… χωνάκι, απλά πάρε το τρομερό παγωτό με γεύση μελομακάρονο! Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015

Ο Τάσος
Το μυστικό του πιο ιστορικού ζαχαροπλαστείου στη Γλυφάδα (από το 1955 έχει μπουκώσει γενιές και γενιές με τα ζουμπουρλά του μελομακάρονα) είναι ένα: αντί για αλεύρι έχουν σιμιγδάλι, κάτι που τα κάνει τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό τους. Όσο για το εξαιρετικά αρωματικό μέλι δε, αυτό είναι ειδική παραγγελία από έναν αγρότη στη Λιβαδειά, που φτιάχνει μέλι κωνοφόρων. €17,40/κιλό. Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 210 8943154

Καραμολέγκος
Αυτός ο μικρός συνοικιακός φούρνος κάθε χρόνο τέτοια εποχή πετυχαίνει το χριστουγεννιάτικο θαύμα: το τέλειο μελομακάρονο… Όσο τραγανό πρέπει απ’ έξω, βελούδινο μέσα και ολόσωστα σιροπιασμένο με μέλι ανθέων (από ανθό πορτοκαλιού παρακαλώ). Είναι η συνταγή της γιαγιάς Ελένης που κάνει όλη τη διαφορά, θα συμφωνήσεις κι εσύ με το που δαγκώσεις το πρώτο. €12/ κιλό. Σημείωση: Αν σου γυαλίσει και το γεμιστό με κάστανο τσουρέκι, άκουσε την καρδιά σου και υπόκυψε στον πειρασμό. Είναι ονειρεμένο. Ιωνίας 59, Άλιμος, 210 9935144

Τα Αλώνια
«Αλώνια» λέγανε οι κάτοικοι την περιοχή αυτή της Κηφισιάς γιατί εδώ βρίσκονταν τα αλώνια όπου γινόταν η διαλογή του σιταριού πριν αλεστεί στους μύλους. Εδώ βρίσκεται κι αυτός ο πέτρινος φούρνος, ήδη από το 1932 και κάθε Χριστούγεννα ψήνει τα πιο μοσχομυριστά μελομακάρονα της γειτονιάς. €12,80/κιλό. Αγίου Τρύφωνος 24, Κηφισιά, 2106230020

Τα σερμπέτια του Ψυρρή
Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς μόνο στα μελομακάρονα όταν μπαίνεις στο πιο γνωστό γλυκοπωλείο του κέντρου, αλλά ίσα ίσα αυτό είναι που προσθέτει έξτρα πόντους σε αυτήν την επίσκεψη. Χάζεψε τη βιτρίνα με τα δεκάδες σπιτικά γλυκά και μετά ζήτα τα άπαιχτα μελομακάρονα σε μπουκίτσες. €15/κιλό. Αισχύλου 3, Ψυρρή, 210 3245862

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.