Θεματα

4 νόστιμα στέκια στη στολισμένη Κηφισιά

Τα ψώνια θέλουν στάσεις για ανεφοδιασμό!

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dos-anoigma.jpg

Είναι καιρός για ψώνια και βόλτες. Και επειδή και τα δύο ανοίγουν την όρεξη, ορίστε 4 στέκια για να πάρεις δυνάμεις.

Dos Hermanos
Χριστούγεννα στο αυθεντικό μεξικάνικο της Αθήνας

dos_hermanos_chimichangas.jpg

Το 1992 αν βρισκόσουν στην Αθήνα και ήθελες να ανακαλύψεις τις μεξικάνικες γεύσεις, μόνο σε ένα μέρος μπορούσες να πας. Από τότε μέχρι σήμερα το Dos Hermanos παραμένει το σπίτι της αυθεντικής μεξικάνικης κουζίνας, εδώ που θα ζήσεις μία από τις νοστιμότερες εμπειρίες της ζωής σου. Πληθωρικές fajitas και ζουμερές enchiladas, το αυθεντικό burrito και το Mole de Poblano, το πιο τυπικό μεξικάνικο πιάτο, είναι οι σπεσιαλιτέ του Dos Hermanos και όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μύησή σου σε ένα μεξικάνικο γεύμα. 

Αυτό που πρέπει πάνω απ’ όλα να ξέρεις, όμως, είναι ότι το Dos Hermanos δεν χάνει ποτέ ευκαιρία για μεξικάνικο γλέντι. Έτσι, εκτός από τα φαντασμαγορικά live salsa party του, που γίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ζωντανεύει κι όλες τις παραδοσιακές μεξικάνικες γιορτές. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μη γιορτάσει και τα Χριστούγεννα, με τον μοναδικό, αυθεντικά μεξικάνικο τρόπο του. Αν θες να δώσεις μια πιο ethnic νότα στο φετινό ρεβεγιόν, δεν έχεις παρά να έρθεις εδώ την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τότε, κάτω από τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια, τα αστέρια που ίπτανται στην οροφή μέσα στη «χιονισμένη» σάλα, θα ζήσεις νύχτες παραμυθένιες. Θα χορέψεις στους ρυθμούς της live μουσικής και στα δύο επίπεδα του εστιατορίου (ναι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο ταυτόχρονα live για να διαλέξεις!), θα δοκιμάσεις δύο πλούσια, λαχταριστά και άκρως εορταστικά μενού (ειδικά σχεδιασμένα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς) και θα ευχηθείς με πάθος Feliz Navidad πίνοντας τις καλύτερες Margaritas της Αθήνας. Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906


Nice n Easy
Μας έχει καλομάθει και μας αρέσει

nice_1.jpg

Το βραβευμένο και ανακαινισμένο all day organic bistro - restaurant της Κηφισιάς, αδελφάκι του Nice n Easy του Κολωνακίου, αποτελεί ένα γευστικό θαύμα για όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά και νόστιμα. Ακολουθώντας πιστά τη farm-to-table φιλοσοφία που εφαρμόζει σε όλα του τα εστιατόρια ο Όμιλος nice n easy, η κουζίνα θα σας προτείνει κλασικές μεσογειακές συνταγές με μια σύγχρονη ματιά αλλά και γευστικές comfort food προτάσεις, φτιαγμένες αποκλειστικά με οργανικές πρώτες ύλες και προϊόντα εποχής. Θα ανακαλύψετε απολαυστικά signature dishes, healthy πρωινό και  brunch, vetegerian επιλογές, πιάτα με συστατικά χωρίς γλουτένη αλλά και super foods, με πληροφορίες για κάθε πιάτο, για την προέλευση των υλικών, τις θερμίδες και τη διατροφική του αξία. Μαζί με όλα αυτά τα ωραία, detox ροφήµατα, χυμοί, καφέδες, τσάι, smoothies αλλά και μία πλήρης λίστα κρασιών, βιολογικά αλλά και δυσεύρετα ελληνικά κρασιά, καθώς και δημιουργικά κοκτέιλ ολοκληρώνουν τις γευστικές σας επιλογές. Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 2108082014


TGI Friday's
Tο απόλυτο σημείο συνάντησης στην Κηφισιά

tgi_3_0.jpg

Το TGI Fridays έχει την αυθεντική αμερικάνικη ατμόσφαιρα που μας φτιάχνει τη διάθεση και το κεφάτο προσωπικό είναι εδώ με σκοπό να την απογειώσει! Οι προτάσεις καλύπτουν όλα τα γούστα και τις επιθυμίες: δροσερές σαλάτες όπως η Orange&Walnut Salad και η Quinoa Super Salad. Οι πιο γκουρμέ θα ενθουσιαστούν με το Goat Cheese&Truffle Burger με τον μοναδικό γαστρονομικό συνδυασμό από μανιτάρια σοτέ, balsamic grilled onions και κατσικίσιο τυρί πανέ, σερβισμένα σε 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με φρεσκοψημένο burger bun και μαγιονέζα αρωματισμένη με λάδι τρούφας. Όλοι θα υποκύψουμε στα Loaded Buffalo Fries, με πικάντικο κοτόπουλο, Blue Cheese και λιωμένο τυρί Colby που περιχύνονται πάνω από τραγανές τηγανιτές πατάτες!  Τα νέα cocktails Banoffee Margarita και Blood Orange Margarita απλά χαρίζουν νέα διάσταση στη θρυλική Margarita, ενώ το Cucumber Mule, Forest Gin N’Tonic ή το φρουτώδες Brumble είναι τα new entries στην κατηγορία των funky cocktails. Αυτό είναι το κηφισιώτικο TGI Fridays, μια απογειωτική αμερικάνικη εμπειρία, μια τυχαία καθημερινή που –πώς τα καταφέρνουν– μεταμορφώνεται πάντα σε γιορτινή Παρασκευή! Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά, 2106233947


Σαλματάνης
Το ιστορικό εστιατόριο της Κηφισιάς πάει την ελληνική κουζίνα σε άλλα επίπεδα

salmatanis_1.jpg

Το ιστορικό εστιατόριο του Σαλματάνη κλείνει 100 χρόνια ιστορίας, την οποία συνεχίζει η τέταρτη γενιά της οικογένειας, πάντα με σεβασμό στο καλό φαγητό και όλους εμάς που το επισκεπτόμαστε. Η απολαυστική ελληνική κουζίνα πάντα με ποιοτικές και εποχιακές πρώτες ύλες είναι το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, οι άνθρωποι του οποίου ψάχνουν, βρίσκουν και φέρνουν στο τραπέζι μας προϊόντα που δύσκολα θα βρείτε αλλού: φρέσκα άγρια μανιτάρια (βασιλομανίταρα, καισαρικά, τρούφα κ.λπ.), κυνήγι (μπεκάτσες, φάσες κ.ά.), εκλεκτά κρέατα σε διάφορες κοπές (δοκιμάστε τη φανταστική βοδινή σπαλομπριζόλα) και άλλα πολλά. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κάποιο ελληνικό κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα ή με το εξαιρετικό χύμα κρασί του φημισμένου Μίγα. Με δωρεάν θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες του. Συγγρού 18, Κηφισιά, 2108015394

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.