Θεματα

Οι καλύτερες Κυριακές τρώγονται στου Vezene

Το Sunday Roast ξαναχτυπάει και φέρνει μαζί του τη θαλπωρή

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vezene-anoigma.jpg

Ξεχάστε το brunch. Αποχαιρετήστε (εντάξει για λίγο) το κυριακάτικο τραπέζι της μαμάς. Μαζί και το μελαγχολικό hangover της Κυριακής. Η τελευταία μέρα της εβδομάδας θέλει κάτι παραπάνω από καλοπέραση. Θέλει γνήσια φροντίδα, εκείνη τη γλυκιά θαλπωρή που μόνο ένα τέλειο πιάτο αχνιστού φαγητού μπορεί να προσφέρει. Κι όσοι τα προηγούμενα τρία χρόνια έχετε βρεθεί κάποια Κυριακή του Δεκεμβρίου σε ένα από τα τραπέζια του Vezene, ξέρετε ακριβώς τι γεύση έχει αυτό το φαγητό.

img_2853.jpg
img_3246.jpg

Για τέταρτη χρονιά ο μετρ του κρέατος και (εξαιρετικά) ανήσυχος σε όλες του τις δημιουργίες σεφ Άρης Βεζενές μας καλεί τα μεσημέρια της Κυριακής για να αναζητήσουμε μαζί του τις πρωτόγονα απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της σούβλας και της θράκας. Φέτος το Vezene ανοίγει από τη 13.00 για αυτές τις απολαυστικές Κυριακές του που μας έκαναν όλους- οικογένειες, singles, crazy in love ζευγάρια, hangover party animals, παντρεμένους, χωρισμένους-,  να ξεχνάμε τις Δευτέρες.

img_5379.jpg
img_6125.jpg

Αυτή τη φορά το μενού εμπνέεται από το μήνυμα της παγκόσμιας μαγειρικής απλότητας για την οποία μιλάει η σειρά του David Chang “Ugly Delicious”. Τι σημαίνει αυτό; Κυρίως ότι θα γευτείτε πιάτα κολασμένα νόστιμα. Προσπαθήστε να συγκρατηθείτε καθώς ένα ολόκληρο Prime Rib Roast προσγειώνεται στο τραπέζι σας, διαλέξτε ανάμεσα στο τηγανιτό μπούτι χήνας και στο τραγανό κοτόπουλο με φουα γκρα, γνωρίστε το πιο νόστιμο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες που έχετε φάει στη ζωή σας, διώξτε την κυριακάτικη μελαγχολία με μια πίτα με αυγά και Jamon από Wagyu, και πείτε χίλια βροντερά «ναι» στη γλυκιά πινελιά ευτυχίας που ακούει στο όνομα Ari’s Deal Closer σε έκδοση ταρτ τατεν.

deal_closer11.jpg

Κι όταν νιώσετε έτοιμοι και αρκετά δυνατοί, περάστε παρακαλώ από το μπαρ. Εδώ κυριαρχούν τα Natural Wines από avant garde οινοποιεία (όπως ο Σκλάβος της Κεφαλονιάς και ο Τάτσης) που κάνουν τέλειο ταίρι με τις μουσικές επιλογές που έχουν επιρροές από το δίδυμο του Tony Bennet και της Lady Gaga Winter στο Wonderland.

Βρασίδα 11, Όπισθεν Χίλτον, 210 7232002, www.vezene.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.