Θεματα

Το Αποστακτήριον

Γεύσεις από σπίτι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 450
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49353-109326.jpg

Όταν πριν από δύο χρόνια η Ζωή και ο Κωνσταντίνος, τα δύο αδέρφια, άφησαν τις προηγούμενες δουλειές τους για να ανοίξουν το μεζεδοπωλείο που ονειρεύονταν, τους κατατάσσαμε στους «τολμηρούς» της κρίσης. Σήμερα το όμορφο μαγαζί τους είναι καθημερινή επιλογή όσων μένουν βόρεια και όχι μόνο – γι’ αυτό και είναι πάντα γεμάτο. Από παρέες που έρχονται ξανά και ξανά για να γευτούν παλιά, καλή ελληνική κουζίνα με μια μικρή διάθεση «πειράγματος», με πρώτες ύλες που είναι ή βιολογικές ή έρχονται κατευθείαν από το δικό τους μποστάνι.

Στα «οπωσδήποτε» ο γαύρος μαρινάτος και η ταραμοσαλάτα-δύναμη, τα ντολμαδάκια με τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τα αυγά με το σουτζούκι, τα πολίτικα κεφτεδάκια, η σαρδελίτσα με το κρεμμυδάκι. Και τα γλυκά τους ανάρπαστα γίνονται – προσωπική αδυναμία το σπιτικό γιαούρτι της μαμάς των παιδιών που έχει άρωμα μαστίχας και συνοδεία γλυκό βύσσινο. Στα μεγάλα συν και η ευγένειά τους, καθώς και οι εξαιρετικές τιμές. Όσο κρατάει ο καιρός είναι ωραία κάτω από τις μουριές και τα πλατάνια της πλατείας, αλλά και η μέσα αίθουσα αποπνέει μια «παλιά», γλυκιά οικειότητα.

Αγ. Αναργύρων 2 & πλ. 28ης Οκτωβρίου (Τσακπίνη), Ν. Ερυθραία, 210 6207126

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.