- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το « Κύμα» είναι ένα μικρό καλόγουστο καφέ-μπαρ μερικά μέτρα πιο δεξιά από εκεί που σε αφήνει το πλοίο. Κάθεσαι σε μια βεράντα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και αγναντεύεις τη μυστήρια Κέρο και τους ορεινούς όγκους των μικρών Κυκλάδων να χάνονται στο πέλαγος. Και ενώ πιστεύεις ότι πραγματικά δεν θες τίποτα περισσότερο για να είσαι ευτυχισμένος, σκάει μπροστά σου ένα πιάτο με ζεστούς τραγανούς λουκουμάδες!

Είναι το μικρό κομματάκι στο ψηφιδωτό της ηδονικής ευδαιμονίας που σου προσφέρει η Κυκλαδίτικη φύση μέσα από τα χέρια της κυρίας Μαρίας.
Στο «Κύμα» του Γιάννη Πράσινου φάγαμε πρωινό με ολόφρεσκα φρούτα και αυγά μάτια που δεν κολυμπάνε στο λάδι ούτε έχουν καψαλισμένες άκρες, σπιτικό ραβανί, ήπιαμε πολλούς δροσερούς χυμούς καρπούζι, δοκιμάσαμε εξαιρετικές μαργαρίτεςκαι το ηλιοβασίλεμα παραδοθήκαμε αμαχητί στους λουκουμάδες και στα ρακόμελα. Και τα δυο τα φτιάχνει η μαμά, η κυρία Μαρία.

Τη ζύμη για τους λουκουμάδες την προετοιμάζει από νωρίς το απόγευμα και κατά τις έξι πιάνει το τηγάνι.
Σωστά τηγανισμένοι και μελωμένοι, χρυσαφένιοι, τραγανοί και αφράτοι σερβίρονται με μέλι, παγωτό και σε μια παιδική βερσιόν με νουτέλα. Το σημαντικό είναι ότι οι καλύτεροι λουκουμάδες του νησιού είναι και after! Σερβίρονται και μετά τα μεσάνυχτα ώστε να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά υπογλυκαιμίας.
Όσο για το ρακόμελο; Το ανακηρύξαμε παμψηφεί ως το καλύτερο των Κυκλάδων τουλάχιστον! Απόλυτα ισορροπημένη γεύση και άρωμα. Η συνταγή είναι το επτασφράγιστο μυστικό κυρίας Μαρίας, και κανένα μέλος της οικογένειας δεν την ξέρει!

Ρακόμελα

Η κυρία Μαρία
Δίπλα μας, μια παρέα Γάλλων ψιθύριζε κάτι για «'été indien» ενώ ταυτόχρονα επιδιδόταν σε ένα αγώνα ξιφασκίας πάνω από τους λουκουμάδες…
«Κύμα» Κουφονήσι, Κυκλάδες
Τηλ. 22850 71436
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.