Θεματα

Το «Κύμα»

Ένα κύμα λουκουμάδες στο Κουφονήσι

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49265-101165.jpg

Το « Κύμα» είναι ένα μικρό καλόγουστο καφέ-μπαρ μερικά μέτρα πιο δεξιά από εκεί που σε αφήνει το πλοίο. Κάθεσαι σε μια βεράντα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και αγναντεύεις τη μυστήρια Κέρο και τους ορεινούς όγκους των μικρών Κυκλάδων να χάνονται στο πέλαγος. Και ενώ πιστεύεις ότι πραγματικά δεν θες τίποτα περισσότερο για να είσαι ευτυχισμένος, σκάει μπροστά σου ένα πιάτο με ζεστούς τραγανούς λουκουμάδες!

n

Είναι το μικρό κομματάκι στο ψηφιδωτό της ηδονικής ευδαιμονίας που σου προσφέρει η Κυκλαδίτικη φύση μέσα από τα χέρια της κυρίας Μαρίας.

Στο «Κύμα» του Γιάννη Πράσινου φάγαμε πρωινό με ολόφρεσκα φρούτα και αυγά μάτια που δεν κολυμπάνε στο λάδι ούτε έχουν καψαλισμένες άκρες, σπιτικό ραβανί, ήπιαμε πολλούς δροσερούς χυμούς καρπούζι, δοκιμάσαμε εξαιρετικές μαργαρίτεςκαι το ηλιοβασίλεμα παραδοθήκαμε αμαχητί στους λουκουμάδες και στα ρακόμελα. Και τα δυο τα φτιάχνει η μαμά, η κυρία Μαρία.

n

Τη ζύμη για τους λουκουμάδες την προετοιμάζει από νωρίς το απόγευμα και κατά τις έξι πιάνει το τηγάνι.

Σωστά τηγανισμένοι και μελωμένοι, χρυσαφένιοι, τραγανοί και αφράτοι σερβίρονται με μέλι, παγωτό και σε μια παιδική βερσιόν με νουτέλα. Το σημαντικό είναι ότι οι καλύτεροι λουκουμάδες του νησιού είναι και after! Σερβίρονται και μετά τα μεσάνυχτα ώστε να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά υπογλυκαιμίας.

Όσο για το ρακόμελο; Το ανακηρύξαμε παμψηφεί ως το καλύτερο των Κυκλάδων τουλάχιστον! Απόλυτα ισορροπημένη γεύση και άρωμα. Η συνταγή είναι το επτασφράγιστο μυστικό κυρίας Μαρίας, και κανένα μέλος της οικογένειας δεν την ξέρει!

n

Ρακόμελα

n

Η κυρία Μαρία

Δίπλα μας, μια παρέα Γάλλων ψιθύριζε κάτι για «'été indien» ενώ ταυτόχρονα επιδιδόταν σε ένα αγώνα ξιφασκίας πάνω από τους λουκουμάδες…


«Κύμα» Κουφονήσι, Κυκλάδες

Τηλ. 22850 71436

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.