Θεματα

Βασιλικό brunch σε χειμωνιάτικο κήπο

Η Μεγάλη Βρετανία ξέρει από Σαββατοκύριακα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bretania_anoigma.jpg

Δεν έχει πολλά χρόνια που η μόδα του brunch προσγειώθηκε στα Σαββατοκύριακα της Αθήνας. Κι όμως, σχεδόν παντού, από εστιατόρια μέχρι καφέ, μπορεί να βρει κανείς ένα αρκετά ικανοποιητικό brunch. Αφού λοιπόν συνηθίσαμε, στις τάρτες και στα croquet monsieur, και αφού μάθαμε όλες τις εκδοχές που μπορεί να μαγειρευτεί ένα αυγό, αρχίσαμε να αποκτάμε άποψη. Και μια αδημονία να βρούμε τα τέλεια αυγά Benedict. Κάπου εκεί έρχεται η συνειδητοποίηση…Κατά βάθος τα brunch της πόλης είναι τόσο παρόμοια που καταλήγουν σχεδόν ίδια. Ευτυχώς, που για κάθε τι σε αυτή τη ζωή υπάρχει και μια (ή παραπάνω) εξαίρεση.

Παραδοσιακά, το καλύτερο brunch, εκείνο που ονειρεύεσαι και λαχταράς, θα σε περιμένει πάντα στο εστιατόριο κάποιου ξενοδοχείου. Όσο πιο λαμπερό το ξενοδοχείο, τόσο πιο εκθαμβωτικό το brunch. Φαντάσου τι γίνεται στο brunch της Μεγάλης Βρετανίας…Ας ενισχύσουμε λίγο αυτή τη φαντασίωση.

Αργοπορημένο πρωινό Σαββάτου. Γύρω στις 11.00 μπαίνεις στο φημισμένο Winter Garden City Lounge της Μεγάλης Βρετανίας. Απαλή μουσική χαϊδεύει τα αυτιά σου και ήδη μια μυρωδιά ευτυχίας γαργαλάει την όσφρησή σου. Μαντεύεις τι είναι; Σου φαίνεται οικεία η μυρωδιά έτσι, δεν είναι; Φυσικά. Είναι τα χειροποίητα, ζεστά και αφράτα γαλλικά κρουασάν που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Περίμενε όμως μέχρι να τα δοκιμάσεις με κορυφαίες σπιτικές μαρμελάδες, κρέμα βανίλια, φρέσκο βούτυρο ή μέλι καστανιάς. Τότε θα καταλάβεις πως στα αλήθεια, δεν έχεις φάει ποτέ τίποτα παρόμοιο.

Δεν ξέρω πώς θα καταφέρεις να αντισταθείς και να αφήσεις αυτά τα κρουασάν για το τέλος, αλλά πρέπει. Πρέπει γιατί υπάρχει και μια παλέτα αλμυρών που σε περιμένει να πιάσεις το πιρούνι για να ξεδιπλωθεί και να μεγαλουργήσει. Βιολογικά αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι, βιολογικά αυγά Benedict με αστακό και σος Hollandaise, αρωματισμένη με εσπεριδοειδή (τούτα εδώ ίσως είναι όντως τα καλύτερα αυγά Benedict της Αθήνας), αβοκάντο με βασιλικό καβούρι, δίκκοκο σιτάρι και σέλερι. Όλα να συνοδεύονται από ένα ποτήρι σαμπάνια γιατί μερικές φορές τα παραμύθια είναι και πρέπει να είναι βασιλικά.

vretania_mesa.jpg

*To brunch της Μεγάλης Βρετανίας σερβίρεται στο Winter Garden City Lounge κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 έως τις 14.00.

Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, 210 3330814, www.grandebretagne.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.