Θεματα

Δοκιμάσαμε το 4ο είδος σοκολάτας και το βρήκαμε πολύ... ροζ

Τη λένε Ruby κι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ruby-anoigma.jpg

Σοκολατάκια σε κάθε σχήμα παρατεταγμένα και πασπαλισμένα με ξηρούς καρπούς, χρωματιστή τρούφα, φρούτα. Είναι όλα τόσο ροζ που μοιάζουν με ζαχαρένιο ηλιοβασίλεμα. Όχι, δεν θέλω να τα φωτογραφίσω. Θέλω να τα φάω. Κι ας τα φωνάζουν “Ruby”.

ruby-6.jpg

Σχεδόν ένα χρόνο πριν ο κόσμος ξύπνησε και έμαθε μια μεγάλη είδηση: μια νέα σοκολάτα είχε ανακαλυφθεί. Ήταν ροζ, φωτογενής και αποφάσισαν να τη βαπτίσουν “Ruby”. Το ροζ χρώμα δεν οφείλεται σε καμία χρωστική. Οφείλεται στους κόκκους κακάο ruby που ευδοκιμούν στη Βραζιλία, στο Εκουαδόρ και στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι κόκκοι αυτοί δεν είναι σαν όλους τους άλλους. Αυτό που τους διαφοροποιεί είναι ένα ελαφρώς κόκκινο χρώμα. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια έρευνας ώστε να καταλάβει η ανθρωπότητα ότι αυτοί οι κόκκοι κρύβουν κάτι το διαφορετικό, να ανακαλύψει την κατάλληλη μέθοδο διαλογής και επεξεργασίας και τελικά να καταφέρει να δημιουργήσει το 4ο είδος σοκολάτας. Μετά τη μαύρη, τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος, ιδού κόσμε και μια ροζ σοκολάτα.

ruby-5.jpg

Μια Πέμπτη βράδυ τα ζαχαροπλαστεία Fresh επί της Συγγρού βάφτηκαν ροζ. Εδώ θα έκανε το ντεμπούτο της η Ruby RB1 για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Βελγική εταιρεία Callebaut. H Callebaut που για περισσότερα από 100 χρόνια παράγει σοκολάτα στην καρδιά του Βελγίου, χρειάστηκε μια δεκαετία ερευνών για να δημιουργήσει την τέλεια σοκολάτα Ruby, εκείνη που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των chefs.

ruby-2.jpg

Αλλά, επιτέλους, τι γεύση έχει; Βουτάω ένα ροζ, στρουμπουλό σοκολατάκι και στα αλήθεια δεν ξέρω και εγώ τι περιμένω όταν το βάζω στο στόμα μου. Δαγκώνω. Ναι, είναι σοκολάτα, αλλά στάσου μισό λεπτό… Είναι μια τόσο πολύ διαφορετική σοκολάτα. Φρουτώδης, αρκετά όξινη, εντελώς μυστήρια. Αλλά ωραία μυστήρια!

ruby-4.jpg

Πάνω που αρχίζω να σκέφτομαι ταιριαστούς συνδυασμούς, με οδηγούν σε ένα τραπέζι. Ο executive pastry chef Νεκτάριος Βουρίκης και ο chef του Fresh Μιχάλης Μερζένης σε συνεργασία με τον Krsto Radovic, ambassador chef της Callebaut σκέφτηκαν ένα περίεργο μενού για να μας δείξουν όλους τους συνδυασμούς της ροζ σοκολάτας. Μην περιμένετε μόνο ξηρούς καρπούς και φρούτα. H Ruby τα πάει μια χαρά και με ένα foie gras, με πιπεράτα τυριά, με καυτερά πιπέρια και εξωτικά μπαχαρικά.

ruby-3.jpg

Λένε ότι θα τη λατρέψουν οι millennials (γιατί για κάποιο λόγο το ροζ και το Instagram πάνε χεράκι-χεράκι), αλλά στα αλήθεια αυτό η Ruby κάνει για όποιον είναι πρόθυμος να ξεχνά αυτά που ξέρει, να αφήνει τις αισθήσεις του ελεύθερες και να καταλαβαίνει ότι αυτό που θεωρούσε παγιωμένο μπορεί να γεννήσει κάτι ολοκαίνουργιο και διαφορετικό. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αρχικά στα Fresh, σύντομα θα κατακτά και ολοένα περισσότερα ζαχαροπλαστεία.

ruby-7.jpg

Φωτογραφίες: Nastazia Arapoglou

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.