Θεματα

Ληγμένα – θαύμα γεύση

Η Vivi Mac τα μετατρέπει σε τέχνη

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48891-100445.jpg

Μην φρικιάζεις με το πολυκαιρισμένο περιεχόμενο του ψυγείου και σκέψου καλά προτού ξεφορτωθείς τη φαινομενική σαβούρα από τα ντουλάπια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σε εμπνεύσει, ούτε πού μπορεί να σε οδηγήσει μια στιγμιαία επιφοίτηση. Και αναλογίσου τούτο το διαδυκτιακό success story σαν δίδαγμα: Δίχως την παραμικρή προγενέστερη τριβή με την τέχνη, η Vivi Mac είναι σήμερα εικαστικός υπολογίσιμης φήμης, η οποία πληρώνεται για να δημιουργήσει.

Εκμεταλλευόμενη το ίντερνετ για να διδαχθεί και το Facebook για να διαδώσει, η γαλλίδα ζωγράφος σχεδιάζει σε κουζινικούς καμβάδες και δεν αφήνει κανένα υποπροϊόν του νοικοκυριού της να πάει χαμένο: γάλα, τσίχλες, καλαμάκια, καραμέλα, ρούμι, κρασί, αποτσίγαρα, αλάτι, ζαχαροκάλαμο, παραισθησιογόνα.

Η Vivi ονομάζει εύστοχα τις σειρές της, «Art Ephemere», θέλοντας να υπογραμμίσει την πεπερασμένη φύση των έργων, αλλά και το ευφάνταστο πάρε δώσε της με την ποπ κουλτούρα.

Δείτε παρακάτω ορισμένα αναγνωρίσιμα πρόσωπα που πέρασαν από το εικαστικό της μπλέντερ. Περισσότερα στη σελίδα της στο Facebook, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και το άκρως διαφωτιστικό βίντεο για ένα δείγμα της τεχνικής της.


Ο Μάικλ Τζάκσον φτιαγμένος από γάλα

n


Ο Μπρους Λι φτιαγμένος από γάλα

n


Γκάντι από κακάο

n


Λόριν Χιλ από καραμέλα

n


Μόνα Λίζα από σάλτσα μπάρμπεκιου

n


Ο Γιόντα από τσίχλες δυόσμου

n


Τζόνι Ντεπ ως Τζάκ Σπάροου, φτιαγμένος από ρούμι

n


Ο Μπομπ Μάρλεϊ από φύλλα κάνναβης…

n


…και ο Snoop Dogg από φούντες

n


Μπαράκ Ομπάμα από ζαχαροκάλαμο

n


Νέλσον Μαντέλα από γάλα

n


Ice Cube από πάγο και αλάτι

n


Σέρζ Γκέινσμπουργκ από ουίσκι και τσιγάρα

n


Έιμι Γουάινχαουζ από κρασί

n


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.