Θεματα

Το Κεντρικόν ζει! Και απλά ανακαινίζεται

Κλείνει μόνο για να «φρεσκαριστεί» για τη νέα του εποχή

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kentrikon-anoigma.jpg

Πολλοί είναι αυτοί που στενοχωρήθηκαν στην είδηση πως στο ιστορικό και αγαπημένο εστιατόριο Κεντρικόν μπήκαν οι τίτλοι τέλους. Ένα από τα πιο κεντρικά και γνωστά εστιατόρια της πόλης, στο οποίο είχαν γευματίσει όχι μόνο πλήθη Αθηναίων αλλά και πολλά γνωστά ονόματα από τον επιχειρηματικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό κύκλο καθώς και πολλοί ερχόμενοι από την επαρχία στην Αθήνα για τις δουλειές τους που εδώ γνώριζαν ότι θα βρουν καλομαγειρεμένο φαγητό ελληνικής, αστικής κουζίνας. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που κούνησαν με θλίψη το κεφάλι… Το γνωρίζω καλά το εν λόγω, από την παιδική μου ηλικία αλλά και μέχρι σήμερα που μια στο τόσο μου αρέσει να κάθομαι στη δροσερή στοά του –κυρίως τα καλοκαιρινά μεσημέρια- για τσιμπολόγημα με τις φίλες.  Τέτοια ιστορικά εστιατόρια, σκέφτομαι, στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα αντιμετωπίζουν περίπου ως διατηρητέα μνημεία. Όχι μόνο δεν τα κλείνουν και δεν τα θεωρούν «παρακμασμένα» αλλά τα στηρίζουν με κάθε τρόπο και τα αντιμετωπίζουν σαν στυλοβάτες της γαστρονομικής τους ταυτότητας.

kentrikon2.jpg

Παίρνω τα τηλέφωνά μου και αναζητώ τις σωστές άκρες να μάθω τα πώς και τα γιατί. Και βρίσκομαι μπροστά… σε μια ευχάριστη ανατροπή! Το Κεντρικόν λοιπόν όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αντίθετα ετοιμάζεται να μπει στη νέα του εποχή με ανανεωμένο πρόσωπο. Ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης του κύριος Κουτουζής συνεργάζεται με νέο team, μεταξύ αυτών και ο Τάσος Λογγίτσης (Σκορπίνα στο Ψυχικό, Αθερίνα στην Κηφισιά), τα πράγματα χονδρικά θα παραμείνουν ως έχουν (μαθαίνω πως ακόμη και οι γνωστοί πίνακες θα μείνουν στη θέση τους), το όνομα θα είναι το ίδιο, αλλά θα γίνουν πολλές αλλαγές στον χώρο κρατώντας πάντα την αριστοκρατική του ατμόσφαιρα και το «ύφος». Η κουζίνα θα είναι και πάλι ελληνική, αλλά σίγουρα θα μπει κάποιος από τους γνωστούς σεφ στο τιμόνι της ενώ θα υπάρχουν στον κατάλογο και κάποια «εμβληματικά» πιάτα του ένδοξου παρελθόντος. Μαθαίνω, τέλος, πως έτοιμο για να το χαρούμε και να το τιμήσουμε θα είναι γύρω στην αρχή της νέας χρονιάς…

kent2.jpg

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.