Θεματα

Η γαστρονομία της Ρωσίας στο Cape Sounio

Στα πλαίσια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας 3 γευστικές εμπειρίες σας περιμένουν στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
soupa-anoigma.jpg

Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το ίδιο ισχύει και για τη διπλωματία. Σκεφτείτε το…Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το φαγητό για να έρθουν κοντά δύο λαοί; Μέσα από το φαγητό γνωριζόμαστε, επικοινωνούμε, ταξιδεύουμε. Αυτή τη φορά σε μια νόστιμη Ρωσία. Για 4η συνεχή χρονιά το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού διοργανώνουν τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στην Αθήνα.

Στις 23 και 24 Οκτωβρίου στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort θα πραγματοποιηθούν τρεις μοναδικές γευστικές εμπειρίες που θα παντρέψουν τις γεύσεις του Βορρά με εκείνες του Νότου. Διακεκριμένοι Ρώσοι και Έλληνες chefs θα μας συστήσουν στη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας τους μέσα από εμπνευσμένα πιάτα. Από τις 19.00 έως τις 22.00 το δείπνο θα έχει άρωμα Ρωσίας και συγκεκριμένα θα είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας. Το δείπνο την πρώτη μέρα (23 Οκτωβρίου) κοστίζει €45, ενώ τη δεύτερη μέρα (24 Οκτωβρίου) €38. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και η συμμετοχή γίνεται κατόπιν αίτησης.

Στις 24 Οκτωβρίου όμως εκτός από το δείπνο και από τις 15.00 έως τις 17.00 δύο γνωστοί chef ο Σάκης Τζανέτος (executive chef στο Cape Sounio) από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από τη Ρωσία θα μαγειρέψουν για το κοινό ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές. Η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2292069700

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.