Η γαστρονομία της Ρωσίας στο Cape Sounio
Στα πλαίσια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας 3 γευστικές εμπειρίες σας περιμένουν στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort
Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, το ίδιο ισχύει και για τη διπλωματία. Σκεφτείτε το…Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το φαγητό για να έρθουν κοντά δύο λαοί; Μέσα από το φαγητό γνωριζόμαστε, επικοινωνούμε, ταξιδεύουμε. Αυτή τη φορά σε μια νόστιμη Ρωσία. Για 4η συνεχή χρονιά το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού διοργανώνουν τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στην Αθήνα.
Στις 23 και 24 Οκτωβρίου στο Cape Sounio Grecotel Exlusive Resort θα πραγματοποιηθούν τρεις μοναδικές γευστικές εμπειρίες που θα παντρέψουν τις γεύσεις του Βορρά με εκείνες του Νότου. Διακεκριμένοι Ρώσοι και Έλληνες chefs θα μας συστήσουν στη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας τους μέσα από εμπνευσμένα πιάτα. Από τις 19.00 έως τις 22.00 το δείπνο θα έχει άρωμα Ρωσίας και συγκεκριμένα θα είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας. Το δείπνο την πρώτη μέρα (23 Οκτωβρίου) κοστίζει €45, ενώ τη δεύτερη μέρα (24 Οκτωβρίου) €38. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και η συμμετοχή γίνεται κατόπιν αίτησης.
Στις 24 Οκτωβρίου όμως εκτός από το δείπνο και από τις 15.00 έως τις 17.00 δύο γνωστοί chef ο Σάκης Τζανέτος (executive chef στο Cape Sounio) από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από τη Ρωσία θα μαγειρέψουν για το κοινό ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές. Η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής. Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2292069700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.