Θεματα

Καρατζάς Αργολίδας

Φάγαμε στην ταβέρνα του Γαργαντούα!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48441-99680.jpg

Εκεί στον δρόμο προς Ερμιόνη-Πόρτο Χέλι-Κόστα (αυτή η τελευταία είναι το σημείο που το βαρκοταξί σε περνάει απέναντι στις Σπέτσες), και λίγο πριν φτάσετε στο χωριό Δίδυμα θα συναντήσετε αριστερά σας ταμπέλα «Καρατζάς», που οδηγεί στο μικρό χωριό.

Μέσα στο χωριό θα βρείτε την χασαποταβέρνα του κυρίου Μπατζάβαλη, απλή, χωρίς τίποτα το σπουδαίο για ντεκόρ, από τη μια μεριά έχει ωραία θέα στους απέναντι λόφους. Την δύναμη η ταβέρνα την κρατάει για την κουζίνα. Τα κρέατα και τα κηπευτικά, τα τυριά, τα λάδια είναι όλα δικά τους. Εμείς, παρέα 10 ατόμων, φάγαμε υπέροχα και μέχρι σκασμού, δηλώσαμε όλοι φεύγοντας ότι μεγαλύτερες μερίδες δεν έχουμε ξαναδεί στην ζωή μας.

Οι πατάτες, -η μία μερίδα μιλάμε-, σερβίρονται σε μεγάλη πιατέλα, η χωριάτικη έρχεται σε μεγάλο μπολ (το λες και σουπιέρα…), με τούβλο από πάνω την ντόπια (πεντανόστιμη) φέτα. Ήταν τόσο εντυπωσιακό το μέγεθος, ρωτήσαμε, ήταν 500 γραμμάρια! Το μπιφτέκι κι αυτό μούρλια, ήταν σε μέγεθος…ατομικής πίτσας, ρωτήσαμε ήταν 600 γραμμάρια! Το τυροπιτάρι έπιανε (ένα και μοναχό) όλη την πιατέλα. Η σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι η περίφημη «μπογάνα» (κεντρική φωτό), αρνάκι δηλαδή με πατάτες –λουκούμι, ψημένα για ώρες στη γάστρα. Μαζί πήραμε και βλίτα, παντζάρια (και τα δύο εξόχως «ρουστίκ», με λεπτοκομμένα σκορδάκια από πάνω, μπόλικα λάδια-ξίδια), παϊδάκια (εξαιρετικά), λουκάνικο καταπληκτικό, μπριζόλα χοιρινή, μία τον αριθμό, και κρίμα που δεν την φωτογραφίσαμε, φάγαμε όλοι απ’ αυτήν και περίσσεψε… Συνοδέψαμε με μπίρες, κρασί χύμα, τσίπουρα, κόλες (πολλές) και στο τέλος μας κέρασαν ωραία χωνάκια με καϊμάκι παγωτό. Για όλα, αυτά τα 10 άτομα (που και 15 να ήμασταν πάλι θα είχαμε χορτάσει), πληρώσαμε 130 ευρώ! Αν ο δρόμος σας πάει ποτέ προς τα εκεί, δεν λέει με τίποτα να την χάσετε. Μπατζάβαλης, Καρατζάς Αργολίδας, 22980 34230-6972315873

n

Τεράστια πιατέλα με λαχταριστές τηγανιτές πατάτες

image

Φέτα σωστό... τούβλο στα 500 γραμμάρια

image

Μπιφτέκι γίγας στα 600 γραμμάρια

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.