- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
3 νέα brunch για να ανακαλύψεις αυτό το ΣΚ
Αργοπορημένο ξύπνημα, συννεφιά, καυτός καφές, φίλοι και αυγά Benedict
Να ξυπνάς αργά, να μη σε νοιάζει τίποτα, να προλαβαίνεις να μοιραστείς όλα τα νέα της εβδομάδας γύρω από ένα τραπέζι με αχνιστά ψωμάκια, αυγά σε όλες τους τις εκδοχές και τις σταγόνες της βροχής να κυλάνε στο τζάμι. Τα brunch του φθινοπώρου είναι τα πιο δελεαστικά του χρόνου όλου. Άρχισε να τα ψάχνεις και θα διώξουν κάθε συννεφιά.
Brunch στο πιο όμορφο νεοκλασικό του κέντρου
Μεγάλα παράθυρα για να βλέπεις την κίνηση στον πεζόδρομο της Παραμυθίας (όνομα και πράγμα), μια μπάρα που δεν θα σε κρίνει αν παραγγείλεις μια mimosa το καταμεσήμερο, αλλά πάνω απ’ όλα το νέο brunch (θα το βρεις κάθε Σαββατοκύριακο από τις 12.00 έως τις 18.00) που ετοίμασε για το Beauty Killed the Beast ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης. Αυτή είναι η τριλογία που χρειάζεσαι για να φτιάξεις ένα ονειρεμένο Σαββατοκύριακο. Το καταπληκτικό με το μενού του Γαβριήλ είναι ότι οι αγαπημένες γεύσεις υπάρχουν, αλλά πάντα με ντελικάτες πινελιές που κάνουν τα πιάτα να ξεπερνούν την έννοια του κλασικού και του «μία από τα ίδια». Έτσι, τα αυγά Benedict μεταμορφώνονται σε βάφλες από πατάτα και τυρί που συνοδεύονται με σαγανάκι ταλαγάνι, ψιλοκομμένο σύγκλινο και τηγανιτό αυγό με την απαραίτητη sauce hollandaise. Τα pancakes ονομάζονται rainbow, αλλά αντίθετα από ό,τι ίσως νομίζεις είναι αλμυρά και αντλούν το χρώμα τους από την γλυκοπατάτα, το σπανάκι και το παντζάρι. Το burger περνάει σε άλλα επίπεδα με το μοσχάρι στιφάδο που κρύβει ανάμεσα στα ψωμάκια του. Πολλά θα δεις, όλα θα θες να τα δοκιμάσεις, με τίποτα μην αφήσεις στην απ’ έξω το apple crumble cheesecake (Ωω θεοί!). Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 6932863812
Brunch με απίστευτη θέα
Αν ψάχνεις τα άπαντα του brunch μαζί με μια συγκλονιστική θέα της πόλης, αρκεί να ανέβεις στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St George Lycabettus μια Κυριακή. Στο εστιατόριο La Suite Lounge σε περιμένει πλούσιο buffet με φρέσκες σαλάτες, bagels, φυσικούς χυμούς και ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας. Για πρώτη φορά όμως, θα υπάρχει και ένα yogurt bar όπου θα μπορείς να συνδυάσεις το γιαούρτι της αρεσκείας σου με τα αγαπημένα σου super foods. Κι αν αυτά δεν σου φτάνουν, αποκλείεται να μη βρεις θαλπωρή στο A la Carte μενού που περιέχει όλα τα κλασικά πιάτα του brunch που αγαπάς. Extra bonus για το Kids Corner που κρατάει τα πιτσιρίκια απασχολημένα με παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις. Το brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή 12.00-16.00 και η τιμή του buffet είναι στα €25/άτομο (€10 για παιδιά έως 12 ετών). Κλεομένους 2, Κολωνάκι, κρατήσεις: 210 7416191
Ένας μπουφές ταγμένος στο brunch
Κάθε Σάββατο (13.00-17.00) και Κυριακή (12.00-16.00) στο Blends στήνεται ένας από τους πιο λαχταριστούς μπουφέδες των νοτίων προαστίων. Αχνιστά κρουασάν, αφράτα σάντουιτς, ζουμερά burgers, ομελέτες, βουνά από pancakes, muffins, κέικ και τάρτες για όλα τα γούστα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχει να προτείνει ο σεφ Κώστας Λώλας. Όλα δικά σου με €17/άτομο. Φοίβης 19, Γλυφάδα, 211 1821711
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.