- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Παραδοσιακά, στην Αθήνα, τα καινούργια στέκια ανοίγουν κάθε χρονιά… μεσούσης της σεζόν.
Παραδοσιακά, στην Αθήνα, τα καινούργια στέκια ανοίγουν κάθε χρονιά… μεσούσης της σεζόν, δηλαδή αφού έχουν σφίξει τα κρύα. Ήδη όμως κάποια από αυτά στήθηκαν και ρονταρίστηκαν μέσα στον Αύγουστο και τώρα τον Σεπτέμβρη, που όοοολοι γυρίσαμε, μας περιμένουν για να μας επιδείξουν τα καλούδια τους. Ντόρο πολύ μέσα στο καλοκαίρι έκανε το καινούργιο και με τέλειο όνομα Falafellas κάτω στην Αιόλου (51), με καταπληκτικά –τι άλλο– φαλάφελ και τη σωστή ταμπουλέ. Τέλη Ιουλίου άνοιξε το Sq (Πραξιτέλους 43, 2103210460), all day, με αρχηγό στην κουζίνα την πολύ καλή Κωνσταντίνα Φάκλαρη και με κουζίνα διεθνή με πάστες, σαλάτες και τέλεια burgers. Στο Κολωνάκι, εκεί που ήταν παλιά το θρυλικό Montmblumchen, ανοίγει με ιδιοκτήτη και πάλι τον Ροβέρτο Μαχαίρα all day εστιατόριο ιταλικών αυθεντικών γεύσεων. Λίγο πιο πέρα, εκεί που ήταν το Duo (Ξενοκράτους 49, 2107211146) άνοιξε το F + W, όπου στο… Food θα συναντήσετε τον Γάλλο Ολιβιέ Καμπανά, ενώ στο… Wine τον έμπειρο στα του οίνου Γιάννη Μακρή. Στην Κηφισιά άνοιξε τις πόρτες του το
The Dalliance House (Κυριαζή 19, 2106230775), σε παλιό υπέροχο κτίριο με αυλές, με τον Γιάννη Σαμαρά (γνωστό από το μπαρ 42 του κέντρου) στα κοκτέιλς και την Αυγερία Σταπάκη στην κουζίνα να προτείνει comfort food πιάτα. Στο Χαλάνδρι ο Αγοραστός μετατράπηκε σε Κεμπάπ Αγοραστός, ποντάροντας κι αυτός σε πιο καθημερινές γεύσεις και πιο προσιτές τιμές. Πίσω στο Κολωνάκι, το It, το γνωστό στέκι της Σκουφά, μεταφέρθηκε δυο βήματα πιο δίπλα στο νούμερο 29 (210 3635773), έγινε The New It Place, έχει manager τη λαοφιλή Βαγγελιώ (Αγγελίδου) και πια σερβίρει κανονικά (όχι μόνο take away) από το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ πιάτα «εύκολα» και νόστιμα από τον καλό (και τηλεοπτικό) σεφ Αντρέα Λαγό. Τέλος, «τραπεζάκια έξω» για το Βυζαντινό του Hilton που βγαίνει για πρώτη φορά στις δροσιές της εξωτερικής του αυλής, όπου με θέα στα απέναντι ωραία κτίρια της Βασιλίσσης Σοφίας σερβίρει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ καφέ, γλυκά, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, ελαφριά πιάτα, ποτά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.