- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Για το Σπίτι της Μαριώς πρέπει να πας στα Καλάβρυτα
Ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της περιοχής


Το Σπίτι της Μαριώς βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πριν τα Καλάβρυτα, στο δρόμο Καλαβρύτων-Διακοπτού και είναι ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς των Καλαβρύτων.
Δημιουργοί του ο Γεώργιος Μανίκας και η Μαρία Ανδριοπούλου, με δεκαετή ταβερνιάρικη προϊστορία στα Βραχνέικα της Πάτρας, εγκαταστάθηκαν εδώ το 2014 και πολύ γρήγορα, χάρη στην τέχνη τους και το μεράκι τους έφτιαξαν τον μύθο τους ως μία από τις πλέον παραδοσιακές κουζίνες της Αχαΐας.

Το σημείο που βρίσκεται η ταβέρνα, αν και πάνω στη δημοσιά, είναι ειδυλλιακό και η διακόσμηση του χώρου απλή με όμορφες πινελιές προσωπικού γούστου. Τα πιάτα τους, από ντόπια κυρίως υλικά εποχής, όπως είναι τα μανιτάρια, τα σπαράγγια, τα χόρτα και άλλα. Τον ξινό τραχανά τον κάνει η ίδια η Μαριώ και τον χρησιμοποιεί σε αρκετά πιάτα.
Από τα πιάτα ξεχωρίσαμε: τις πίτες της Μαριώς (χορτόπιτα, τυρόπιτα στριφτή), την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, γύρη και φύτρες, τα τσιπς με καπνιστή πάπρικα, το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, τις φακές σαλάτα, σπαράγγια και τρούφα της περιοχής, τα άγρια χόρτα του βουνού, το καυτερό σπετζοφάι και από κύρια το αγριογούρουνο, το κοτόπουλο με μπάμιες, το κουνέλι στιφάδο, τη χοιρινή κρασοτηγανιά, το κατσικάκι λαδορίγανη, το χοιρινό με σέλινο.

Εγώ απόλαυσα το κοντοσούβλι γιατί εκτός της όμορφης γεύσης του χοιρινού, συνοδευόταν από τσιπς πατάτας και μια πολίτικη σαλάτα, σε μια δημιουργική εμφάνιση, που ανανέωσε τελείως την εικόνα και τη γεύση του γνωστού εδέσματος.
Η κάβα στο Σπίτι της Μαριώς είναι αξιέπαινη, γιατί περιλαμβάνει τα περισσότερα κρασιά της Αχαΐας καθώς και τις μπίρες της. Περισσότερα.
*Για τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων διαβάστε εδώ.
**Για το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγανό choux, κρέμα, σοκολάτα και σαντιγί, αυτό δεν είναι γλυκό, είναι ένας μεγάλος έρωτας!
Και εκεί σερβίρει το ολοκαίνουργιο bar food menu του Νίκου Καραθάνου
Κλείσε τραπέζι όσο ακόμη προλαβαίνεις το λάχανο στον καιρό του
Ρετρό οχήματα μεταμορφώνονται σε πλήρως εξοπλισμένα μπαρ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.