- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Το Chocolatata είναι ένα μικρό χωριό για γλυκατζήδες στη μέση της Αθήνας
Εδώ θα βρεις ένα από τα καλύτερα cheesecake της πόλης (με €4!)
![choco-anoigma.jpg choco-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/09/28/choco-anoigma.jpg)
«Βουτυρένιο μπισκότο, πλούσια κρέμα σοκολάτας και από πάνω λευκή σοκολάτα. Και πιο πάνω σιρόπι σοκολάτας, έτσι για το γαρνίρισμα, ξέρεις…». Ξέρω. Μίλαγε και τα μάτια της φωσφόριζαν σαν γάτας στο σκοτάδι. Σημάδι ότι η περιγραφή του cheesecake δεν έπιανε τίποτα μπροστά στη γεύση του. Εμείς οι γλυκατζήδες καταλαβαίνουμε από γλυκές αμαρτίες και ενίοτε μοιραζόμαστε τα ένοχα μυστικά μας σε κρυφές συνομιλίες. Για τα μάτια αυτού του cheesecake έφτασα, λοιπόν, ένα φθινοπωρινό απόγευμα στο Chocolatata. Αλλά αυτό που βρήκα δεν ήταν μόνο cheesecake.
![42485908_251730562154509_4525138630661898240_n.jpg 42485908_251730562154509_4525138630661898240_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/42485908_251730562154509_4525138630661898240_n.jpg)
To Chocolatata το άνοιξε ο Κωστής μαζί με τη ζαχαροπλάστισσα μαμά του, την Κωνσταντίνα πριν 7 χρόνια στην Κεφαλονιά. «Θέλαμε να γυρίσουμε στον τόπο καταγωγής μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής». Πριν από ένα χρόνο όμως περίπου (κι ευτυχώς για εμάς), οι δυο τους συσκεύασαν τις φόρμες, πήραν τα τεφτέρια με τις συνταγές και μετακόμισαν στην Αθήνα.
![42482865_248311625754408_2816920211649724416_n.jpg 42482865_248311625754408_2816920211649724416_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/42482865_248311625754408_2816920211649724416_n.jpg)
![img_1638.jpg img_1638.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_1638_0.jpg)
Η κατάληξη –άτα, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η πιο συνηθισμένη στα κεφαλονίτικα χωριά. Βάλε και το “Chocolata” και έχεις φτιάξει ένα μικρό χωριό για γλυκατζήδες στη μέση της Αθήνας. Ένα χωριό που θυμίζει γαλλικό bistrot (τον χώρο έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Μαρία Σκιαδαρέση) με αναπαυτικές καρέκλες στο χρώμα της μέντας, τη φωνή της Edith Piath να έρχεται από το βάθος και λαχταριστά κέικ ημέρας σε πρώτο πλάνο.
![42532610_1984982251795076_2576846628023435264_n.jpg 42532610_1984982251795076_2576846628023435264_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/42532610_1984982251795076_2576846628023435264_n_0.jpg)
Το cheesecake σοκολάτας ήταν ακριβώς όπως μου υποσχέθηκαν. Ένα μικρό σοκολατένιο αριστούργημα για €4. Μικρό αντίτιμο αν σκεφτείς τα αγνά υλικά και την τέχνη της μαμάς Κωνσταντίνας. Το cheesecake όμως είναι ένα μόνο από τα γλυκά κεφάλαια. Δεν γίνεται να αφήσεις πίσω τη δροσερή lemon pie (€4), τη ζουμερή σοκολατόπιτα (€4), την καραμελένια μηλόπιτα (€3) ή το ολόφρεσκο banoffee (€3) που γεμίζει το στόμα με βουτυρένιες, βελούδινες μπουκιές. Και ούτε μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη φθινοπωρινή ευτυχία από μια ξέχειλη κούπα καυτού καφέ παρέα με ένα κομμάτι υγρού, αφράτου και πασπαλισμένου με άχνη ζάχαρη κέικ καρότου (€2,40).
![img_1570.jpg img_1570.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_1570.jpg)
Ενώ μπουκώνομαι με ένα εθιστικό red velvet (€4), ο Κωστής μου λέει ότι χρησιμοποιούν 92% αγελαδινό βούτυρο, ότι όλες οι σοκολάτες τους είναι βελγικές, και ό,τι τα πάντα φτιάχνονται εδώ, ακόμη και τα bagels. «Όπα! Bagels;». Μάλιστα, bagels. Διότι τι προηγείται του τέλειου γλυκού; Το τέλειο brunch. Croque Madame με χοιρινή πανσέτα (€6), αυγά Benedict με σολομό (€7) και κάτι αμαρτωλά βουνά από pancakes με έξτρα δόση πραλίνας (€5) είναι μερικά από τα πιάτα του brunch που ξεχώρισα. Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές, η γεύση επίσης, και σαν να μην έφταναν αυτά, όλα τα πιάτα του brunch συνοδεύονται δωρεάν από φρέσκο καφέ φίλτρου.
![42470057_240574023274180_2786944831732056064_n.jpg 42470057_240574023274180_2786944831732056064_n.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/42470057_240574023274180_2786944831732056064_n.jpg)
Από το ανοιχτό παρασκευαστήριο μπορώ να δω την κυρία Κωνσταντίνα που βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μια τούρτα-υπερπαραγωγή. «Αναλαμβάνουμε και τούρτες γενεθλίων», λέει, «αρκεί να μας το πεις 3 μέρες πριν». Προς το παρόν θέλω να πάρω σπίτι μαζί μου όλα τα γλυκά που βλέπω στην προθήκη. Σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο. Χειμώνας έρχεται, ας προετοιμαστούμε.
![mesa.jpg mesa.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mesa_16.jpg)
Παπαδιαμαντοπούλου 138, Ζωγράφου, 210 7772690, Fb: @chocolatataAthens, Instagram: @chocolatataathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.