- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ένας προικισμένος Κερκυραίος σεφ ταράζει τα νερά της Πάρου με το Bianco
Ο Χάρης Νικολούζος αποδεικνύει γιατί θεωρείται μια από τις πιο ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας
O Χάρης Νικολούζος κατ΄αρχας είναι ένας τυπικός Κερκυραίος. Χαρμόσυνος, ευγενής, αισιόδοξος, αιθεροβάμων...! Τώρα, αν συνδέσεις τα χαρακτηριστικά αυτά με το ταλέντο του, τις εμπειρίες του, τις επιδόσεις του (έχει δουλέψει με τον Έκτορα Μποτρίνι στο Ετρούσκο και μετά στη Χαλκιδική με τον Herve Pronzato) και τη μεγάλη του καρδιά, τότε σίγουρα δικαιούται να θεωρείται ως μια από τις πλέον ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας. Κύριό του χάρισμα και εμμονή να συνταιριάζει τις παραδοσιακές συνταγές με τον νεωτερισμό.
Αυτές τις γεύσεις της πατρίδας του, ιδωμένες από τη δική του λοξή ματιά, θέλησε να μεταφέρει ο Χάρης στην αγαπημένη μου Νάουσα. Τον γνωρίζω πάνω από 7 χρόνια και πραγματικά χάρηκα που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο νησί. Η κουζίνα των εστιατορίων της Πάρου, σίγουρα κάτι έχει να πάρει από τις τεχνικές και τις καινοτομίες του, οι δε καλοφαγάδες να απολαύσουν νέες αντιλήψεις γεύσεων. Καλή του τύχη λοιπόν.
Η έδρα του, στο παλιό "Blue Fish" που το μετονόμασε σε "Bianco" - κάτι από το λευκό του νησιού, κάτι από τη λευκή αισθητική του χώρου, αλλά και από το Bianco του κερκυραϊκού εδέσματος - βρίσκεται στη μαρίνα της Νάουσας, λίγα μέτρα από το πνιγμένο από κόσμο λιμάνι της Νάουσας. O σεφ συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Οικονομίδη και μετέτρεψαν το παλιό εστιατόριο για ψάρι, σε εστιατόριο με τη δημιουργική, ντελικάτη και ευρηματική ελληνική κουζίνα.
Απο το μενού του Χάρη δεν θα έλειπε η Αθηναϊκή, η λατρεμένη αστική σαλάτα, που ο Χάρης Νικολούζος την κάνει με σφυρίδα, βρασμένη με κουρκουμά, ελαφριά μαγιονέζα λεμονιού, λαχανικά φρεσκά και τουρσί κάπαρη και αγγουράκι (όχι πατάτα) και από πάνω έχει carpaccio από κολοκυθάκι και τριμμένο κρόκου αυγού.
«Στο σπίτι μου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, το πιο συνηθισμένο φαγητό είναι η μπακαλιαρόπιτα. Τώρα βέβαια που επισκέπτομαι το σπίτι μια στο τόσο, μου ετοιμάζουν 3 ταψιά, ένα η μανά μου και 2 οι γιαγιάδες μου».
Επιθυμώντας να έχει κοντά του τη γλυκιά του ανάμνηση, τον μπακαλιάρο την έκανε ντάμπλινγκ και τη σερβίρει με μια σάλτσα από ασπράδι αυγού και από πάνω την τελευταία στιγμή τρίβει αυγοτάραχο Τρικαλινού (από τις πιο πετυχημένες γεύσεις του Bianco). Περισσότερα.
*Για τον Χάρη Νικολούζο διαβάστε εδώ.
**Για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.