Θεματα

Τζέιμι Όλιβερ: Πώς ξέμεινε από μετρητά για να σώσει τα εστιατόριά του (εικόνες)

Συνέντευξη του Βρετανού σεφ στους Financial Times για τη «μαύρη περίοδο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρολά σε 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόριά του και σε ένα μπριζολάδικο αναγκάστηκε να κατεβάσει ο Βρετανός σεφ και επιχειρηματίας Τζέιμι Όλιβερ κατά τη διάρκεια της «μαύρης περιόδου» της καριέρας του, που συνέπεσε με το Brexit.

Ο σεφ, που ξεκίνησε την καριέρα από την τηλεόραση, μίλησε στους Financial Times για τις οικονομικές του δυσκολίες και για το τι και πόσα θυσίασε για να σώσει τις επιχειρήσεις. Ο Τζέιμι Όλιβερ αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να βάλει 12,7 εκατομμύρια λίρες από τα δικά του χρήματα στην αλυσίδα εστιατορίων του, με χρονικό περιθώριο μόλις δύο ωρών για να σώσει την επιχείρησή του. «Είχα δύο ώρες για να βάλω χρήματα και να το σώσω ή διαφορετικά όλα θα κατέρρεαν εκείνη την ημέρα ή την επόμενη. Ήταν τόσο χάλια και τόσο δραματικό», είπε.

Ο Τζέιμι Όλιβερ, πατέρας 5 παιδιών, έβαλε αρχικά 7,5 εκατομμύρια λίρες από τις δικές του αποταμιεύσεις στην αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων και άλλα 5,2 εκατομμύρια λίρες στη συνέχεια. Η εταιρεία πήρε επιπλέον δάνειο 37 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Όλιβερ πιστεύει ότι γονάτισε οικονομικά εξαιτίας του Brexit, του κόστους μίσθωσης, των δημοτικών φόρων, αλλά και της αύξησης του κατώτατου μισθού.



«Γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου κι αυτό πάντα με ενθουσιάζει» είπε, προσθέτοντας πως τα παιδιά του αποτελούν γι’ αυτόν την «καλύτερη θεραπεία».