- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζέιμι Όλιβερ: Πώς ξέμεινε από μετρητά για να σώσει τα εστιατόριά του (εικόνες)
Συνέντευξη του Βρετανού σεφ στους Financial Times για τη «μαύρη περίοδο»
Ρολά σε 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόριά του και σε ένα μπριζολάδικο αναγκάστηκε να κατεβάσει ο Βρετανός σεφ και επιχειρηματίας Τζέιμι Όλιβερ κατά τη διάρκεια της «μαύρης περιόδου» της καριέρας του, που συνέπεσε με το Brexit.
Ο σεφ, που ξεκίνησε την καριέρα από την τηλεόραση, μίλησε στους Financial Times για τις οικονομικές του δυσκολίες και για το τι και πόσα θυσίασε για να σώσει τις επιχειρήσεις. Ο Τζέιμι Όλιβερ αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να βάλει 12,7 εκατομμύρια λίρες από τα δικά του χρήματα στην αλυσίδα εστιατορίων του, με χρονικό περιθώριο μόλις δύο ωρών για να σώσει την επιχείρησή του. «Είχα δύο ώρες για να βάλω χρήματα και να το σώσω ή διαφορετικά όλα θα κατέρρεαν εκείνη την ημέρα ή την επόμενη. Ήταν τόσο χάλια και τόσο δραματικό», είπε.
Ο Τζέιμι Όλιβερ, πατέρας 5 παιδιών, έβαλε αρχικά 7,5 εκατομμύρια λίρες από τις δικές του αποταμιεύσεις στην αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων και άλλα 5,2 εκατομμύρια λίρες στη συνέχεια. Η εταιρεία πήρε επιπλέον δάνειο 37 εκατομμυρίων λιρών.
Ο Όλιβερ πιστεύει ότι γονάτισε οικονομικά εξαιτίας του Brexit, του κόστους μίσθωσης, των δημοτικών φόρων, αλλά και της αύξησης του κατώτατου μισθού.
«Γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου κι αυτό πάντα με ενθουσιάζει» είπε, προσθέτοντας πως τα παιδιά του αποτελούν γι’ αυτόν την «καλύτερη θεραπεία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.