- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Στην Πανεπιστημίου μόλις άνοιξε μια αφόρητα σοκολατένια γωνιά
Το καινούργιο Chocotopia βρίσκεται μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο και σε αφήνει να φτιάξεις τη δική σου θεϊκή σοκολάτα
![chocotopia-anoigma.jpg chocotopia-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/08/30/chocotopia-anoigma.jpg)
O Ραφαήλ ζωγράφισε την περίφημη νωπογραφία του «Η Σχολή των Αθηνών» στο παλάτι του Βατικανού το 1510. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1520, ο Ισπανός Hermando Cortez, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, φρόντισε να έχει γεμάτες τις αποσκευές του με κόκκους κακάο. Ήταν ο άνθρωπος που σύστησε στην Ευρώπη τη σοκολάτα. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι, λοιπόν, ότι όταν ο Ραφαήλ έβαζε τις τελευταίες πινελιές στη «Σχολή των Αθηνών», δεν είχε δοκιμάσει ποτέ στη ζωή του σοκολάτα. Εσύ όμως μπορείς να απολαύσεις τη ρέπλικα της θρυλικής νωπογραφίας του, μασουλώντας όχι οποιαδήποτε σοκολάτα, αλλά την καλύτερη του κόσμου.
![chocotopia-booksplus-001.jpg chocotopia-booksplus-001.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chocotopia-booksplus-001.jpg)
![chocotopia-booksplus-002.jpg chocotopia-booksplus-002.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chocotopia-booksplus-002.jpg)
Στην οδό Πανεπιστημίου, μέσα στο βιβλιοπωλείο Books+, μόλις έκανε την εμφάνισή της μια αφόρητα σοκολατένια γωνιά. Πρόκειται για ένα μίνι παράρτημα του αγαπημένου Chocotopia, που φέρνει όμως πολλές καινούργιες εκπλήξεις στους περαστικούς του κέντρου. Όταν ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης άνοιξε το Chocotopia στη Στοά Νικολούδη στις αρχές του 2017 υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα το γεμίσει αποκλειστικά με τις καλύτερες σοκολάτες που έχει δει ποτέ αυτός ο κόσμος. Σοκολάτες από το εργαστήριο Antica Dolceria Bonajuto, που εδρεύει στη Σικελία εδώ και 500 χρόνια, σοκολατάκια του Xocolat Manufactur, του καλύτερου σοκολατοποιού της Ευρώπης, σοκολάτες σε κάθε γεύση και από κάθε γωνιά του κόσμου. Από εδώ όμως δεν ξεκίνησε μόνο η λαχτάρα για ποιοτική, αληθινή σοκολάτα, αλλά και η μόδα του παγωτορολού, καθώς ο Παναγιώτης ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα την τεχνική αυτή του παγωτού από τη Σιγκαπούρη.
![chocotopia-booksplus-006.jpg chocotopia-booksplus-006.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chocotopia-booksplus-006.jpg)
Το διάσημο πλέον παγωτορολό θα το βρεις και στο Book+. Έχει για βάση γίδινο γάλα και μέλι, χωρίς λευκή ζάχαρη, σταθεροποιητές, συντηρητικά ή ενισχυτικά γεύσης. Από εκεί και πέρα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στις καλύτερες σοκολάτες της Γης (γάλακτος, λευκές και μαύρες) και σε πραλίνες, φρούτα και toppings. Αν δυσκολεύεσαι να διαλέξεις ανάμεσα στα δεκάδες υλικά, στον κατάλογο θα βρεις και 12 προτάσεις που θα σε διευκολύνουν. Γεμάτα υποσχέσεις ακούγονται πάντως το Caramel Praline (€5,80) με καραμελωμένη Dulcey σοκολάτα με επίγευση λευκής, μπισκότο, bites τζαντούγιας και χειροποίητη φουντουκέλα ή το Orange Cardamon (€4,50) με σοκολάτα ποροτοκάλι και κάρδαμο σε ίσες δόσεις, αμύγδαλα και σιρόπι κράνμπερι.
![chocotopia-booksplus-005.jpg chocotopia-booksplus-005.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chocotopia-booksplus-005.jpg)
Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην ιδέα της…frescolata. Σε μια περίεργη μηχανή που ο Παναγιώτης σχεδίασε μόνος του λιώνουν καθημερινά 22 σοκολάτες που σε πάνε στον Παράδεισο. Εσύ καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις σοκολάτες, να αναμείξεις τις αγαπημένες σου γεύσεις και σε λίγα λεπτά να δημιουργήσεις τη δική σου. «Πήρα την ιδέα», λέει ο Παναγιώτης, «από το τραπέζι του αρωματοποιού». Όπως ένας αρωματοποιός έχει μπροστά του τα συστατικά για να φτιάξει το τέλειο άρωμα, έτσι έχεις και εσύ όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσεις την τέλεια σοκολάτα. Μετά, παίρνεις το αριστούργημά σου, μαζί και έναν τέλειο speciality καφέ από ελληνικό χαρμάνι (ψημένο ακριβώς στους 96 βαθμούς) και είσαι έτοιμος να συνεχίσεις τον δρόμο σου προς ένα άκρως σοκολατένιο φθινόπωρο.
![img_20180828_134349.jpg img_20180828_134349.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/img_20180828_134349.jpg)
Πανεπιστημίου 37, 210 3222300, Fb: Chocotopia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.