- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Ο Άλιμος έχει το δικό του Street Food Festival
Φαγητό και διασκέδαση δίπλα στη θάλασσα για την οικοδόμηση του «Σπιτιού του Σκληρυντικού Ασθενή»
![foto_1.jpg foto_1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/foto_1_0.jpg)
![1ο Street Food Festival Αλίμου 1ο Street Food Festival Αλίμου](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/08/24/5b7a7a0f82dca.jpg)
Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, 29/9 - 30/9, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Street Food Festival του Αλίμου, από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του θερινού κινηματογράφου «Cine Άλιμος» δίπλα στη θάλασσα και δεν θα αποτελεί μόνο ένα διήμερο γεμάτο με street και ethnic φαγητό. Όσοι βρεθούν εκεί θα απολαύσουν και μία σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα, μεταξύ των οποίων και μουσική από DJs, αλλά και συγκροτήματα.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με τη βοήθεια του Δήμου Αλίμου, από την «Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας», ένα σωματείο που θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο απέναντι στην σοβαρή αυτή ασθένεια και τα άτομα που νοσούν από αυτή, τα οποία «είναι πολλά και είναι παντού». Το Alimos Street Food Festival στοχεύει στο τα έσοδα του να αποτελέσουν την βάση για την χρηματοδότηση του «Σπιτιού του Σκληρυντικού Ασθενή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.