Ένα αγόρι που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18 χρησιμοποιεί την φαντασία και τον δημοφιλή λογαριασμό του στο instagram για να πετύχει κάτι πολύ δύσκολο: να κάνει το vegan φαγητό να φαίνεται λαχταριστό, φωτογενές και πεντανόστιμο ακόμα και σε όσους δεν ασπάζονται το lifestyle.
Μιλάμε για τον δεκαεξάχρονο Jose από το Περού, έναν ταλαντούχο μάγειρα και food stylist ο οποίος χειρίζεται τον λογαριασμό naturally.jo με πάνω από ένα εκατομμύριο followers.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως «η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρως βαρετό φαγητό», ένα motto που φαίνεται να εφαρμόζει καθημερινά καθώς το ένα πιάτο που παρουσιάζει είναι πιο ευφάνταστο από το προηγούμενο. Και όλα vegan!
Tον συμπαθούμε ιδιαίτερα όσοι είμαστε γλυκατζήδες, διότι φαίνεται να ασπάζεται την ίδια φιλοσοφία στην ζωή και έτσι το προφίλ του περιέχει κυρίως γλυκές λιχουδιές όπως κέικ, donuts, smoothies, παγωτά, γρανίτες και brownies.
Εφόσον δεν χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά για τις συνταγές του, θα συναντήσεις συχνά υλικά όπως το λάδι καρύδας, γάλα αμυγδάλου, το κακάο, τα cashews, το σιρόπι αγάβης και διάφορα άλλα υποκατάστατα της ζάχαρης.
Όλα αυτά έμαθε να τα δημιουργεί μόνος του μέσα σε έναν περίπου χρόνου, αφού αποφάσισε να γίνει vegan στην ηλικία των 14 ετών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ το κρέας ήταν το αγαπημένο του φαγητό στον κόσμο, υπέφερε από διατροφικές διαταραχές και ήταν επικίνδυνα αδύνατος. Έτσι αποφάσισε να κάνει την έρευνά του μέχρι να βρει ένα πρόγραμμα διατροφής που ταιριάζει με τις ανάγκες του και τελικά ανάκαλυψε τον βιγκανισμό. Και δεν έχει κοιτάξει πίσω από τότε.
Φυσικά το να είσαι έφηβος και vegan έχει πολλές προκλήσεις, κυρίως όταν η οικογένειά σου τρώει ακόμα κρέας. Ο Jose έπρεπε να μάθει να μαγειρεύει μόνος του τα γεύματά του με σκοπό να μην χαλάσει την δίαιτά του και έτσι έψαχνε κάθε μέρα συνταγές στο διαδίκτυο μέχρι να καταλάβει τι του αρέσει και τι όχι. Η διαδικασία της ζαχαροπλαστικής του άρεσε ιδιαίτερα πολύ (δικός μας είναι σας λέω) και έτσι αποφάσισε να ανεβάζει φωτογραφίες με τις δημιουργίες του στο instagram.
Η αγαπημένη του συνταγή είναι μακράν το vegan cheesecake ενώ λατρεύει να δουλεύει με οποιοδήποτε είδος μούρου, καθώς κάνουν νόστιμα τα smoothies, τα κέικ και τις γρανίτες.
Ας δούμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.