- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
«Ένα μήλο την ημέρα» λένε κι εγώ το ακολουθώ ακόμα και το καλοκαίρι που τα μήλα δεν είναι στην εποχή τους. Δηλαδή δεν το ακολουθώ ακριβώς, καθώς τα ροδάκινα, τα καρπούζια και τα σύκα μού γυαλίζουν περισσότερο, εννιά φορές στις δέκα που ανοίγω το ψυγείο για φρούτο κι έτσι τα μήλα μένουν κάπου στην άκρη μαραζωμένα και παραγκωνισμένα. Τι θα τα κάνεις λοιπόν; Θα τα πετάξεις;
ΟΧΙ! Θα τα χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις άλλη μια φορά ότι η δημιουργικότητα δίνει λύσεις. Να λοιπόν δυο μαρμελάδες που σκάρωσα με τα παραπονεμένα μήλα και λίγα ακόμα υλικά.
Μαρμελάδα μήλο αχλάδι τζίντζερ.
Υλικά:
2 κούπες μήλα τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
1 κούπα αχλάδια στο multi
1 κομμάτι τζίντζερ δύο εκατοστών τριμμένο λεπτά στον τρίφτη (τις κλωστές που μένουν στο χέρι όσο το τρίβουμε τις πετάμε)
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι.
Παρασκευή:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε φαρδιά κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατώνουμε διαρκώς ώσπου να δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη και δεν θα μας κολλήσει στον πάτο αργότερα να γίνει καραμέλα, να κάψουμε την μαρμελάδα μας μαζί και την κατσαρόλα και να πάνε οι φιλοδοξίες μας στον βρόντο. Αυτό το καταλαβαίνουμε χτυπώντας την άκρη της κουτάλας μας στον πάτο. Αν δεν νιώθουμε τους κόκκους της ζάχαρης, είμαστε ασφαλείς. Τότε λοιπόν ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, τόσο όσο να βράζει ειρηνικά και να μην πετάει καυτές σταγόνες ολόγυρα θυμίζοντας ενεργό ηφαίστειο.
Από εκεί και πέρα δεν την πειράζουμε τη μαρμελάδα μας, την αφήνουμε στην ησυχία της να βράσει και να δέσει, χωρίς αγωνία καθώς το μήλο με την πηκτίνη του θα την κάνει τη δουλειά του κι όλα θα τελειώσουν είκοσι λεπτά περίπου αργότερα. Για σιγουριά μπορούμε να κάνουμε το τεστ του παγωμένου πιάτου. Τοποθετούμε ένα πιατάκι του γλυκού στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Ύστερα απλώνουμε μια κουταλιά από την μαρμελάδα μας στο πιατάκι και σύρουμε το δάκτυλό μας να κάνουμε ένα μονοπατάκι. Αν οι δύο πλευρές του μονοπατιού δεν ενώνουν, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Τη μεταγγίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και είμαστε έτοιμοι.
Μαρμελάδα βερίκοκο μήλο
Υλικά:
2 κούπες πολτοποιημένο βερίκοκο
1 κούπα μήλο τριμμένο χοντρά στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη
Ακολουθείς τα ίδια βήματα με την παραπάνω μαρμελάδα ΑΚΡΙΒΩΣ και καλή επιτυχία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.