«Ένα μήλο την ημέρα» λένε κι εγώ το ακολουθώ ακόμα και το καλοκαίρι που τα μήλα δεν είναι στην εποχή τους. Δηλαδή δεν το ακολουθώ ακριβώς, καθώς τα ροδάκινα, τα καρπούζια και τα σύκα μού γυαλίζουν περισσότερο, εννιά φορές στις δέκα που ανοίγω το ψυγείο για φρούτο κι έτσι τα μήλα μένουν κάπου στην άκρη μαραζωμένα και παραγκωνισμένα. Τι θα τα κάνεις λοιπόν; Θα τα πετάξεις;
ΟΧΙ! Θα τα χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις άλλη μια φορά ότι η δημιουργικότητα δίνει λύσεις. Να λοιπόν δυο μαρμελάδες που σκάρωσα με τα παραπονεμένα μήλα και λίγα ακόμα υλικά.
Μαρμελάδα μήλο αχλάδι τζίντζερ.
Υλικά:
2 κούπες μήλα τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
1 κούπα αχλάδια στο multi
1 κομμάτι τζίντζερ δύο εκατοστών τριμμένο λεπτά στον τρίφτη (τις κλωστές που μένουν στο χέρι όσο το τρίβουμε τις πετάμε)
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι.
Παρασκευή:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε φαρδιά κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατώνουμε διαρκώς ώσπου να δούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη και δεν θα μας κολλήσει στον πάτο αργότερα να γίνει καραμέλα, να κάψουμε την μαρμελάδα μας μαζί και την κατσαρόλα και να πάνε οι φιλοδοξίες μας στον βρόντο. Αυτό το καταλαβαίνουμε χτυπώντας την άκρη της κουτάλας μας στον πάτο. Αν δεν νιώθουμε τους κόκκους της ζάχαρης, είμαστε ασφαλείς. Τότε λοιπόν ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά, τόσο όσο να βράζει ειρηνικά και να μην πετάει καυτές σταγόνες ολόγυρα θυμίζοντας ενεργό ηφαίστειο.
Από εκεί και πέρα δεν την πειράζουμε τη μαρμελάδα μας, την αφήνουμε στην ησυχία της να βράσει και να δέσει, χωρίς αγωνία καθώς το μήλο με την πηκτίνη του θα την κάνει τη δουλειά του κι όλα θα τελειώσουν είκοσι λεπτά περίπου αργότερα. Για σιγουριά μπορούμε να κάνουμε το τεστ του παγωμένου πιάτου. Τοποθετούμε ένα πιατάκι του γλυκού στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Ύστερα απλώνουμε μια κουταλιά από την μαρμελάδα μας στο πιατάκι και σύρουμε το δάκτυλό μας να κάνουμε ένα μονοπατάκι. Αν οι δύο πλευρές του μονοπατιού δεν ενώνουν, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!
Τη μεταγγίζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και είμαστε έτοιμοι.
Μαρμελάδα βερίκοκο μήλο
Υλικά:
2 κούπες πολτοποιημένο βερίκοκο
1 κούπα μήλο τριμμένο χοντρά στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
2 κούπες ζάχαρη
Ακολουθείς τα ίδια βήματα με την παραπάνω μαρμελάδα ΑΚΡΙΒΩΣ και καλή επιτυχία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.