Καρπούζι: Η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού που αγαπούν τα παιδιά
3 διαφορετικοί τρόποι για να το απολαύσουν
Το καρπούζι είναι η απόλυτη γεύση του καλοκαιριού και τα παιδιά το λατρεύουν. Η όψη του, το χρώμα του, η σάρκα του αλλά κυρίως η γεύση του είναι ελκυστικά στα παιδιά. Το καρπούζι όμως είναι και ένα από τα πιο πολύτιμα διατροφικά φρούτα. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και μέταλλα απαραίτητα για τον οργανισμό. Ας δούμε με ποιους άλλους τρόπους μπορούμε να το δώσουμε στα παιδιά.
Καρπούζι γρανίτα σε ξυλάκι
Είναι εύκολες απολαυστικές και τα παιδιά τις αγαπούν. Είναι η καλύτερη λύση όταν σας ζητούν παγωτό, αφού ξέρετε ότι τα υλικά τους είναι αγνά και χωρίς συντηρητικά. Θα χρειαστείτε 3 κούπες καρπούζι περασμένο από το μπλέντερ όχι όμως σε υγρή μορφή. Μην το παρακάνετε με το χτύπημά του. Ακόμη, ένα κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, μερικές σταγόνες λάιμ και μερικές σταγόνες σιρόπι αγαύης. Αναμείξτε τα υλικά και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στις ειδικές θήκες για γρανίτα. Με 4 ώρες στην κατάψυξη είναι έτοιμες!
Υγιεινό smoothie από καρπούζι
Ο καλύτερος τρόπος για να τα δροσίσετε, γνωρίζοντας ότι αυτό που πίνουν δεν είναι 90% ζάχαρη! Βάλτε στο μπλέντερ 2 κούπες καρπούζι, 1 κούπα γάλα (μπορείτε να επιλέξετε ακόμη και γάλα αμυγδάλου ή καρύδας) και 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό. Προσθέστε ελάχιστες σταγόνες σιρόπι αγαύης και λίγη φρεσκοτριμμένη βανίλια αν υπάρχει. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την κρεμώδη υφή του και την απαλή καρπουζένια γεύση του.
Σαλάτα με καρπούζι… κι όμως!
Εδώ μιλάμε για σαλάτα με καρπούζι και όχι απλώς φέτες καρπούζι με τυρί φέτα. Είναι μαγική σαλάτα και το παραδέχονται ακόμη και όσοι κοροϊδεύουν όλους εκείνους που τρώνε το καρπούζι τους με τυρί φέτα. Κόψτε καρπούζι σε κύβους και βάλτε το στη σαλατιέρα, προσθέστε λεπτοκομμένο φρέσκο βασιλικό, λίγο φρέσκο θυμάρι, κύβους φέτας και μερικές σταγόνες ξίδι βαλσαμικό. Τα παιδιά θα το αγαπήσουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.