- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι σκέφτονται οι τουρίστες που έρχονται Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα και πέφτουν πάνω σε μια πόλη φάντασμα. Ξαφνικά ακόμα και οι πιο πολυσύχναστοι δρόμοι αδειάζουν, το 90% των μαγαζιών κατεβάζει ρολά και όσοι μένουν πίσω είναι τόσοι που άνετα μπορούν να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους. Αν έχεις υπάρξει και εσύ ανάμεσά τους, τότε ξέρεις ότι αυτή την εβδομάδα η Αθήνα είναι πιο όμορφη από ποτέ. Περπάτησέ την, γνώρισέ την από την αρχή και όταν το βράδυ κουραστείς κάτσε σε ένα αθάνατο bar. Ναι, οι παρακάτω ήρωες θα σε περιμένουν όλο τον Αύγουστο, ακόμα και στις 15 του μήνα.
Noel
To bar όπου κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα αγαπάει όσο τίποτα τις διακοπές. Κάτσε στην παραμυθένια στοά (ή στην τροπική γωνιά αν προτιμάς) και απόλαυσε αυτά τα cocktails για τα οποία μιλάνε όλοι. Αφού ήπιαμε σχεδόν όλη την καινούργια λίστα, προτείνουμε να αρχίσεις από το “Coronation” με Tanqueray gin, καρπούζι, ιβίσκο, λεμονόχορτο και βασιλικό και να συνεχίσεις με το “The Duchess” που περιέχει ένα μυστικό “Noel blend” από ρούμι, λάιμ, πικραμύγδαλο, prosecco και πορτοκάλι. Και μετά; Μετά κανείς δεν ξέρει σε ποια μαγική εποχή θα ξυπνήσεις… Κολοκοτρώνη 59Β, 211 215934
Εφημερίδα
Ατμοσφαιρικό, δροσερό και πάντα ανήσυχο, αυτό το στέκι ξεφυλλίζεται με μανία. Δεν ξέρω με τι θα κολλήσεις περισσότερο. Με τον άπαιχτο καφέ; Με τους πρωινούς πειρασμούς που θα νοστιμέψουν όλη τη μέρα σου; Με τα ασύγκριτα cocktails του; Με τις πιο ψαγμένες μουσικές που έχεις ακούσει σε bar του κέντρου; Με όλα; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η Εφημερίδα διαβάζεται από την αρχή μέχρι το τέλος. Βησσαρίωνος 9& Σίνα 6, 210 3648077
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.