Θεματα

Αυτές τις φωτογραφίες χρειάζεται να τις κοιτάξεις δύο φορές

Yuni Yoshida, η καλλιτέχνης που παίζει με το μυαλό σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Αν χρησιμοποιείς τα social media και ειδικά το Instagram, τότε ακολουθείς πολλές σελίδες για να παρακολουθείς εικόνες που σε διασκεδάζουν ή σε εμπνέουν. Σε ένα περιβάλλον όπου άπειρες εικόνες περνάνε από τα μάτια σου καθημερινά, περιμένεις συχνά κάτι να σου τραβήξει την προσοχή για να πάει το δάχτυλο σου στην «καρδούλα» και να κάνεις το πολυπόθητο like.

Ένα τέτοιο προφίλ είναι και της Yuni Yoshida, διάσημη καλλιτέχνης από το Τόκιο που έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση, το σχεδιασμό προϊόντων και βιβλίων. Η Yuni μέσα από τα σουρεαλιστικά έργα της αποσκοπεί να μαγνητίσει το μάτι, να σου τραβήξει την προσοχή με την πρώτη ματιά και να σε αναγκάσει να κοιτάξεις και δεύτερη. Σκοπός της να σε εμπνεύσει να εξετάζεις τα πράγματα πιο προσεκτικά και να μη μένεις στην πρώτη εικόνα.

Η σειρά “Pixelated” είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.  Με την πρώτη ματιά βλέπεις εικόνες φρούτων που έχουν υποστεί Photoshop. Και συνεχίζεις το scrolldown. Αλλά αν αποφασίσεις να κοιτάξεις ξανά, θα δεις πως είναι μικρά κομμάτια του ίδιου φρούτου, κομμένα με τέτοιο τρόπο και τοποθετημένα σε τέτοια θέση που μοιάζουν με…pixels.  

31117257_225005718248261_680104137131556864_n-5b033076adfa9_880.jpg
artist-makes-pixelated-food-and-the-result-is-incredible-5b0f9fc88b175_880.jpg
31669400_814445808754316_6610816251868479488_n-5b0330846f8ba_880.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.