Θεματα

Αυτές τις φωτογραφίες χρειάζεται να τις κοιτάξεις δύο φορές

Yuni Yoshida, η καλλιτέχνης που παίζει με το μυαλό σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Αν χρησιμοποιείς τα social media και ειδικά το Instagram, τότε ακολουθείς πολλές σελίδες για να παρακολουθείς εικόνες που σε διασκεδάζουν ή σε εμπνέουν. Σε ένα περιβάλλον όπου άπειρες εικόνες περνάνε από τα μάτια σου καθημερινά, περιμένεις συχνά κάτι να σου τραβήξει την προσοχή για να πάει το δάχτυλο σου στην «καρδούλα» και να κάνεις το πολυπόθητο like.

Ένα τέτοιο προφίλ είναι και της Yuni Yoshida, διάσημη καλλιτέχνης από το Τόκιο που έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση, το σχεδιασμό προϊόντων και βιβλίων. Η Yuni μέσα από τα σουρεαλιστικά έργα της αποσκοπεί να μαγνητίσει το μάτι, να σου τραβήξει την προσοχή με την πρώτη ματιά και να σε αναγκάσει να κοιτάξεις και δεύτερη. Σκοπός της να σε εμπνεύσει να εξετάζεις τα πράγματα πιο προσεκτικά και να μη μένεις στην πρώτη εικόνα.

Η σειρά “Pixelated” είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.  Με την πρώτη ματιά βλέπεις εικόνες φρούτων που έχουν υποστεί Photoshop. Και συνεχίζεις το scrolldown. Αλλά αν αποφασίσεις να κοιτάξεις ξανά, θα δεις πως είναι μικρά κομμάτια του ίδιου φρούτου, κομμένα με τέτοιο τρόπο και τοποθετημένα σε τέτοια θέση που μοιάζουν με…pixels.  

31117257_225005718248261_680104137131556864_n-5b033076adfa9_880.jpg
artist-makes-pixelated-food-and-the-result-is-incredible-5b0f9fc88b175_880.jpg
31669400_814445808754316_6610816251868479488_n-5b0330846f8ba_880.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.