Θεματα

Άπαιχτο παγωτό ελαιόλαδου στην Ιθώμη

Το φτιάχνει ο σεφ Βασίλης Κουντούρης στο καφέ-εστιατόριο «Ιθώμη» στην αρχαία Μεσσήνη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pagvwto-elaiolado-anoigma.jpg

Φεύγοντας από την Αρχαία Μεσσήνη κάναμε μια στάση να ξεκουραστούμε στο καφέ –εστιατόριο «Ιθώμη», στο χωριό Μαυρομμάτι. Η θέα από τη σκιερή αυλή του ήταν μαγευτική. Όλος ο κάμπος του αρχαιολογικού χώρου στα πόδια μας. Εδώ δοκιμάσαμε το σπιτικό παγωτό ελαιόλαδου, ένα δροσερό ποίημα που φτιάχνει χωρίς γάλα ή κρέμα, αλλά βασικά με λάδι και νερό ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Κουντούρης.

s3.jpg
ithomi21.jpg

Το εστιατόριο, μάθαμε, έχει και αυτό τη δική του ιστορία που ξεκινάει από τα τέλη του 1800, όταν πρωτοχτίστηκε ένα πέτρινο σπίτι για κατοικία. Αργότερα, για μερικές δεκαετίες λειτουργούσε ως παντοπωλείο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε σχολαρχείο και στην περίοδο της κατοχής στέγαζε ένα μικρό εστιατόριο. Το 1981 ο Παναγιώτης Κουντούρης το αγόρασε, το έφτιαξε και άρχισε να το λειτουργεί από το 1987 μέχρι σήμερα σαν καφέ -εστιατόριο όλο το χρόνο.

img_2139.jpg
Ο σεφ Βασίλης Κουντούρης

Προσφέρει σπιτική ελληνική κουζίνα και εννοείται τοπικά παραδοσιακά πιάτα, ενώ πουλάει και ντόπια προϊόντα όπως μέλι, σαπούνι από φραγκόσυκο, ξερά σύκα, λαλάγγια κ.α. για να πάρετε μαζί φεύγοντας. Αυτό που δυστυχώς δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι το παγωτό. Αλλά δεν πειράζει, θα έχετε έναν ακόμα λόγο να επιστρέψετε!  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.