- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Άπαιχτο παγωτό ελαιόλαδου στην Ιθώμη
Το φτιάχνει ο σεφ Βασίλης Κουντούρης στο καφέ-εστιατόριο «Ιθώμη» στην αρχαία Μεσσήνη
Φεύγοντας από την Αρχαία Μεσσήνη κάναμε μια στάση να ξεκουραστούμε στο καφέ –εστιατόριο «Ιθώμη», στο χωριό Μαυρομμάτι. Η θέα από τη σκιερή αυλή του ήταν μαγευτική. Όλος ο κάμπος του αρχαιολογικού χώρου στα πόδια μας. Εδώ δοκιμάσαμε το σπιτικό παγωτό ελαιόλαδου, ένα δροσερό ποίημα που φτιάχνει χωρίς γάλα ή κρέμα, αλλά βασικά με λάδι και νερό ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Κουντούρης.
Το εστιατόριο, μάθαμε, έχει και αυτό τη δική του ιστορία που ξεκινάει από τα τέλη του 1800, όταν πρωτοχτίστηκε ένα πέτρινο σπίτι για κατοικία. Αργότερα, για μερικές δεκαετίες λειτουργούσε ως παντοπωλείο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε σχολαρχείο και στην περίοδο της κατοχής στέγαζε ένα μικρό εστιατόριο. Το 1981 ο Παναγιώτης Κουντούρης το αγόρασε, το έφτιαξε και άρχισε να το λειτουργεί από το 1987 μέχρι σήμερα σαν καφέ -εστιατόριο όλο το χρόνο.
Προσφέρει σπιτική ελληνική κουζίνα και εννοείται τοπικά παραδοσιακά πιάτα, ενώ πουλάει και ντόπια προϊόντα όπως μέλι, σαπούνι από φραγκόσυκο, ξερά σύκα, λαλάγγια κ.α. για να πάρετε μαζί φεύγοντας. Αυτό που δυστυχώς δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι το παγωτό. Αλλά δεν πειράζει, θα έχετε έναν ακόμα λόγο να επιστρέψετε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.