Θεματα

Kottis Superfoods: τα θαύματα χωράνε σε βαζάκι

Υπέροχα ελληνικά και βιολογικά προϊόντα με βάση την αρώνια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kottis-aniogma.jpg

Πριν 6 χρόνια περίπου, 12 στρέμματα στην Κυλλήνη έγιναν το σπίτι για μερικούς θαυματουργούς σπόρους. Πέρασαν 4 χρόνια για να μεγαλώσουν οι σπόροι και να γίνουν θάμνοι. Και τότε άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κάτι παράξενοι, σκουρόχρωμοι καρποί. Το όνομά τους; «Αρώνια».

farm-2.jpg

Η αρώνια είναι το μούρο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυμερείς προανθοκυανιδίνες και ανθοκυανίνες, δύο ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C (15-30mg/ 100γρ.), αλλά και πολλές ακόμα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β9, Ε, Κ, Ρ). Ναι, προφανώς και θεωρείται μια από τις ισχυρότερες υπερτροφές του πλανήτη.

img_9035-copy.jpg
img_9962-copy.jpg
Βιολογικά dressing με αρώνια, ρόδι και πορτοκάλι

Όλα αυτά τα ανακάλυψα μια μέρα που στα χέρια μου έφτασε ένα μικρό, γυάλινο βαζάκι. «Βιολογική μαρμελάδα Αρώνια» πληροφορούσε η ετικέτα. Στην αρχή, πέρα από την υπέροχη συσκευασία, τίποτα άλλο δεν μου τράβηξε την προσοχή. Το επόμενο πρωί όμως, όταν το βαζάκι άνοιξε και ξεχύθηκε στην κουζίνα ένα λιγωτικό άρωμα, ήξερα ότι έπρεπε να μάθω περισσότερα για την εταιρεία που δημιούργησε αυτή τη μαρμελάδα.

img_3517-copy.jpg
img_3953-copy.jpg
Σάτσα αρώνια με πορτοκάλι

Η Kottis Superfoods, λοιπόν, είναι μια εταιρεία που παράγει βιολογικά προϊόντα με βάση τον καρπό αρώνια. Η προσπάθεια άρχισε το 2013 όταν ο κ. Χάρης Κόττης αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του φυτεύοντας αυτά τα 12 στρέμματα στην Κυλλήνη αποκλειστικά με αρώνια. Και όταν το φυτό άρχισε να αποδίδει καρπούς, άρχισαν και τα θαύματα να μπαίνουν σε βαζάκια.

20170723_095321.jpg
img_3914-copy.jpg
Σάλτσα αρώνια με καρότο και τσίλι

Εκτός από 100% βιολογικές μαρμελάδες (με αρώνια και με αρώνια με δαμάσκηνο) που δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη, γλουτένη ή συντηρητικά, θα βρείτε επίσης υπέροχα dressings (όπως dressing με λευκό ξύδι και αρώνια ή dressing με αρώνια, ρόδι και πορτοκάλι), αλλά και φοβερά chutney (με καρότο και τσίλι ή με πορτοκάλι), που δεν είναι μόνο ευεργετικά για τον οργανισμό, αλλά και για τη…μαγειρική σας. Βλέπετε, είναι ακριβώς αυτά τα προϊόντα, οι μυστικοί βοηθοί κουζίνας που ακόμη και σε μικρή ποσότητα κάνουν όλη τη διαφορά. Δοκιμάστε τα προϊόντα σε σαλάτες, σε σάλτσες, σε μαρινάδες και γενικώς πειραματιστείτε ελεύθερα. Ο κατάλογος των προϊόντων θα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ προς το παρόν είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από επιλεγμένα ξενοδοχεία και ηλεκτρονικά καταστήματα (ενδεικτικά μπορείτε να τα βρείτε εδώ).

*Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.