

Για τους σνομπ γλυκατζήδες τα “blondies” δηλαδή τα λευκά μπράουνις ήταν πάντα μια «ξεπλυμένη» απομίμηση των σκουρόχρωμων αγαπημένων μπράουνις . Τώρα όμως οι ξανθιές αντεπιτίθενται και ανεξαρτητοποιούνται. Η επανάσταση ξεκίνησε στην Αμερική. Στη Νέα Υόρκη η τζελατερία Stellina σερβίρει σπιτικά παγωτά πάνω σε «Blondies» από φιστικοβούτυρο και καραμέλα. Στο Σαν Φραντσίσκο μια «προχωρημένη» εταιρεία, η Black Jet Baking Co. λάνσαρε τα δικά της «Blondies» με καμένο βούτυρο και χοντρούς κόκκους θαλασσινού αλατιού προκειμένου να βάλει τα νέα στάνταρ για το τι είναι πλέον τα «μη-μπράουνις»!
Ανεξάρτητα από τη γνώμη των κριτικών, τα «Blondies» είναι η νέα μόδα στη ζαχαροπλαστική και οι σεφ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού συμφωνούν ότι τα Blond(ie) είναι πλέον τα νέα Brown(ie). Οι ξανθιές είναι αποφασισμένες να κυριαρχήσουν, μέχρι όμως να φτάσουν και να σε σαγηνέψουν μείνε πιστός στις σοκολατένιες καλλονές -ο παλιός είναι αλλιώς…
Top 6 Brownies
Βoutique Kayak στη Κηφισιά, τη Ν. Ερυθραία και τη Γλυφάδα, στα ζαχαροπλαστεία Fresh, στη Μέλισσα στο Περιστέρι (210 5711055) -τηλεφωνήστε όμως πριν γιατί δεν τα ψήνει καθημερινά, στο Zuccherino στο Π. Φάληρο ( 210 9830 869- 210 9830049), στο ζαχαροπλαστείο Φύσις, Μεσογείων 450 προς Σταυρό (2106090740) και μια σοκολατένια παραλλαγή τους μαζί με το θαύμα παγωτό φιστίκι στο Zillion’s στη Κηφισιά (21 0620 1211).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Χειροποίητα πασχαλινά κουλουράκια, αξεπέραστο τσουρέκι, αλλά και το ξακουστό γαλακτομπούρεκο
Βόλτα σε Κουκάκι, Πετράλωνα, Θησείο, Ψυρρή, Κεραμεικό και Ακρόπολη
Ένας χώρος που ξέρει πώς να σε κάνει να ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα
Το κουλούρι όπως το θυμάσαι. Ή και καλύτερα.
Ένας μαγικός κόσμος μοριακής μιξολογίας, που εδώ και πάνω από 12 χρόνια ανατρέπει ό,τι ήξερες για το fine drinking
Φωτεινό και με θετικά vibes αυτό είναι ένα από τα φημισμένα specialty coffeeshops της πόλης
Από paccheri με καραβίδες και παστουρμά μέχρι σπαγγέτι με αυγοτάραχο, αυτές είναι οι θαλασσινές μακαρονάδες που αξίζει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα
Η παλιά πόλης του νησιού έχει το δικό της σημείο συνάντησης
Γλυκά ακόμη και για αυτούς που δεν είναι «του γλυκού»
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού
Η πείνα του χαλίφη που οδήγησε στη δημιουργία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.