Θεματα

Πόσα παγωτά θα φας φέτος;

Προφανώς και μετράμε ακόμα χωνάκια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 668
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pagwta-anoigma.jpg

Κανένα καλοκαίρι δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο, αν κατά τη διάρκειά του δεν καταναλωθούν τουλάχιστον 60 παγωτά (λίγα λέω). Όλοι το ξέρουν αυτό. Ειδικά σε αυτούς τους λαχταριστούς καιρούς που παγωτατζήδες, εταιρείες και κολλητοί φίλοι, έχουν βαλθεί να μας βρουν το καλύτερο παγωτό της ζωής μας (όπου «καλύτερο» βάλε «περίεργο» και είσαι μέσα). Κι εμείς, βεβαίως, άλλο που δεν θέλαμε. Διότι –μεταξύ μας–  η ζωή είναι λίγο βαρετή, αν έχει γεύση μόνο παγωτό βανίλια.    

Είσαι του υγιεινού; Τρέχοντας στο Ninnolo, που φτιάχνει sorbet φράουλα με αληθινές φράουλες και χρησιμοποιεί μόνο φρέσκο γάλα για το παγωτό βανίλια. 
Είσαι πληθωρικός; Για σένα φτιάχτηκαν τα πολυώροφα χωνάκια με χρωματιστή τρούφα, πουράκια, κερασάκια... Στο Da Vinci. 
Είσαι μικρός εξερευνητής; Από το παγωτό cheesecake (πόσο τέλειο αυτό του Zuccherino;) μέχρι το παγωτό τσουρέκι και το φετινό σουξέ που είναι το μαύρο (αλλά μαύρο) παγωτό (στα ψυγεία Κρι-Κρι), έχεις μια τεράστια γκάμα αλλόκοτων πειραματισμών να ανακαλύψεις.
Είσαι vegan; Τα παγωτατζίδικα αυτής της πόλης καταλαβαίνουν τους προβληματισμούς σου και σχεδόν όλα έχουν να σου προσφέρουν παγωτό με γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, ενώ στο Arte Italiana θα βρεις 12 vegan γεύσεις από γάλα ρυζιού.
Είσαι του δρόμου; Είσαι φίλος. Ποτέ δεν θα καταλάβω εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν αναζητήσει ούτε μια φορά παγωτό στις 3 τα χαράματα. Αγαπάμε τα 24ωρα περίπτερα και τους πύραυλους στα ψυγεία τους που μας σώζουν από ξαφνικές υπογλυκαιμίες. 

*120 διαφορετικές γεύσεις παγωτού από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα. Μία για κάθε μέρα του καλοκαιριού. Αν αντέχεις να μη δοκιμάσεις όλα τα παγωτά του Zuccherino, πες μας πώς το κάνεις. www.zuccherino.gr 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.