- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Οι μουσικές μιας μακρινής ηπείρου σε τραβάνε από το σκαμπό της μπάρας και σε κάνουν να χορεύεις με μανία. Τα κορμιά ιδρώνουν στο καλοκαίρι, τα βλέμματα διασταυρώνονται, η τεκίλα και το ρούμι αλλάζουν χέρια και καταλήγουν σε καυτά χείλη. Η πόλη αποκαλύπτει τις latin πλευρές της. Άλλες μας συντροφεύουν δεκαετίες, άλλες μόλις άνοιξαν, όλες φέρνουν το άρωμα, τις γεύσεις και τα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής στην πόρτα μας.
Αγαπημένο μας είναι το Dos Hermanos (Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906) που από το 1992 μας συστήνει στις αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις. Λαχταριστά burritos, ζουμερά fajitas, άφθονη τεκίλα και βήματα salsa στον χρωματιστό κήπο της Φρίντα Κάλο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις αγαπημένες Μαργαρίτες που έχουν τις γεύσεις όλων των καλοκαιρινών φρούτων. Αλλά είναι και το Dos Gardenias (Ήβης 21, Ψυρρή, 2103235349), δροσερό και ερωτικό, με ακαταμάχητα pintxos (μικροσκοπικά tapas) και μουσικές της Καραϊβικής. Το Mamacita (Απόλλωνος 9Β, 2103210240) με μεξικάνικα πιάτα και εξωτικά cocktail στην πιο ethnic γειτονιά της πόλης, το Σύνταγμα.
Το El Catrin (Φοίβης 15, Γλυφάδα, 2108945002), «Cocina Latina» φωνάζει στον υπότιτλο και το εννοεί. Burritos, chimichangas και street tacos για πάντα. Το, και πάλι στο κέντρο, Juan Rodriguez (Παλλάδος 3, 2103224496) με τα τρομερά cocktails από παλαιωμένα αποστάγματα. Ο Juan Rodriguez είναι ένας τύπος εξωτικός, μυστήριος και απόλυτα ερωτικός.
Ερωτευτείτε!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.