Θεματα

Αθήνα, είσαι Latina

Καυτή πόλη, καυτά στέκια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 668
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
latina-anoigma.jpg
Dos Hermanos

Οι μουσικές μιας μακρινής ηπείρου σε τραβάνε από το σκαμπό της μπάρας και σε κάνουν να χορεύεις με μανία. Τα κορμιά ιδρώνουν στο καλοκαίρι, τα βλέμματα διασταυρώνονται, η τεκίλα και το ρούμι αλλάζουν χέρια και καταλήγουν σε καυτά χείλη. Η πόλη αποκαλύπτει τις latin πλευρές της.  Άλλες μας συντροφεύουν δεκαετίες, άλλες μόλις άνοιξαν, όλες φέρνουν το άρωμα, τις γεύσεις και τα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής στην πόρτα μας.

Αγαπημένο μας είναι το Dos Hermanos  (Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906) που από το 1992 μας συστήνει στις αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις. Λαχταριστά burritos, ζουμερά fajitas, άφθονη τεκίλα και βήματα salsa στον χρωματιστό κήπο της Φρίντα Κάλο. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις αγαπημένες Μαργαρίτες που έχουν τις γεύσεις όλων των καλοκαιρινών φρούτων. Αλλά είναι και το Dos Gardenias (Ήβης 21, Ψυρρή, 2103235349), δροσερό και ερωτικό, με ακαταμάχητα pintxos (μικροσκοπικά tapas) και μουσικές της Καραϊβικής. Το Mamacita  (Απόλλωνος 9Β, 2103210240) με μεξικάνικα πιάτα και εξωτικά cocktail στην πιο ethnic γειτονιά της πόλης, το Σύνταγμα.

Το El Catrin (Φοίβης 15, Γλυφάδα, 2108945002), «Cocina Latina» φωνάζει στον υπότιτλο και το εννοεί. Burritos, chimichangas και street tacos για πάντα. Το, και πάλι στο κέντρο, Juan Rodriguez (Παλλάδος 3, 2103224496) με τα τρομερά cocktails από παλαιωμένα αποστάγματα. Ο Juan Rodriguez είναι ένας τύπος εξωτικός, μυστήριος και απόλυτα ερωτικός. 

Ερωτευτείτε!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.