Το Παράμαλο μυρίζει θάλασσα
Το καινούργιο ψαροεστιατόριο άνοιξε στη Νέα Κηφισιά. Το όνομά του Παράμαλο, το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια
![46288-103573.jpg 46288-103573.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/07/24/46288-103573.jpg)
Ο θρυλικός Τσαφ, χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο.
Ήμασταν πολλοί αυτοί που δεν υπολογίζαμε το δρόμο και συχνά την κάναμε τη διαδρομή μέχρι τη Χαλκίδα, όταν θέλαμε να ευχαριστηθούμε καλούδια της θάλασσας. Ο θρυλικός Τσαφ (κατά κόσμον Θανάσης Σίδερης), χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο γύρω από τους καταπληκτικούς, πάντα φρέσκους θαλασσινούς του μεζέδες. Για όσους τον ξέρουν, λοιπόν, και τον εκτιμούν για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του τα νέα είναι ευχάριστα. Το καινούργιο του ψαροεστιατόριο άνοιξε πριν από περίπου 10 ημέρες στη Νέα Κηφισιά, αυτή τη φορά το ονόμασε Παράμαλο –το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια–, και το «κυβερνάει» σαν άλλος καπετάνιος μαζί με το φίλο του Γιάννη Ντόφη – κι αυτός με πείρα χρόνων στην (αθηναϊκή) εστίαση.
Ο χώρος του είναι πανέμορφος, σε χρώματα λευκά, λίγα μπλε και απαλά γκρίζα, διαθέτει αυτή την τέλεια απλότητα που ταιριάζει σ’ ένα μαγαζί «θαλασσινό», και έχει πολλή ησυχία, μουσικές δεν βάζει. Τώρα το καλοκαίρι έχει το προνόμιο μιας μεγάλης αυλής γεμάτης με πανύψηλα σκιερά πεύκα, πρασινάδες και βασιλικά, ενώ για το χειμώνα υπάρχει η μεγάλη εσωτερική σάλα της παλιάς κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Στο κυρίως θέμα, δηλαδή το φαγητό, υπάρχουν σαλάτες ωραίες, προχτές εμείς καταευχαριστηθήκαμε ντομάτα που μύριζε όπως «παλιά ντομάτα», δοκιμάσαμε και μια σπιτικά φτιαγμένη τυροκαφτερή που μας άρεσε πολύ. Μετά έρχονται τα όστρακα, δηλαδή καλόγνωμες, κυδώνια, στρόμποι, βασιλικά στρείδια (γαϊδουροπόδαρα επί το λαϊκότερον), όλα αυτά φρεσκότατα και τα περισσότερα ωμά με λεμόνι, τις γυαλιστερές μάς τις έφερε ψητές με ελάχιστη μουστάρδα, λάδι, λεμόνι και μια σταλιά αχινό από πάνω και ήταν μούρλια!
Έχει ακόμη φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα, αχινοσαλάτα βεβαίως βεβαίως, γαύρο και σαρδέλα καθαρισμένα από κόκαλα και ψητά στα κάρβουνα, κουτσομούρες και μπαρμπούνια, γαρίδες και καραβίδες πανέ ή στα κάρβουνα, καλαμάρι στο τηγάνι ή στη θράκα (τέλειο), σαγανάκι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα ή άσπρο λεμονάτο –μην ξεχάσω και την αξιομνημόνευτη ταραμοσαλάτα–, έχει και ψάρια μεγάλα για τη σχάρα. Όλα αυτά πάνφρεσκα, από τον Ευβοϊκό και με συνεχή πηγαινέλα του Θανάση στις «άκρες» του στην Χαλκίδα. Μαζί έχει και τα άπαντα από ούζα, καλό τσίπουρο, χύμα κρασί, αλλά και κάποιες καλές ελληνικές ετικέτες. Στο τέλος κερνάνε γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι ή παγωτό, γαλακτομπούρεκο, και τα δύο σπιτικά, ή πιατέλα με φρέσκα φρούτα. Ανοιχτά θα τον βρείτε μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, οι τιμές μπορούν να είναι από €20-25 μέχρι όπου φτάσει ή όρεξη...
Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 2106205927
INFO
Σε όμορφο χώρο με «θαλασσινές» νότες, για απαιτητικούς ψαροφαγάδες. Όστρακα, μεζέδες, ολόφρεσκοι αχινοί, ψάρια σχάρας, κριθαρότο με καραβίδες, όλα καταπληκτικά και διαλεγμένα από τον ιδιοκτήτη Τσαφ-γνωστός σου από το ομώνυμο ουζερί της Χαλκίδας και τρομερός μαέστρος στα καλούδια της θάλασσας. Το καλοκαίρι έχει μια μεγάλη, καταπράσινη αυλή, ενώ το χειμώνα βρίσκεις καταφύγιο στη ζεστή σάλα της κλασικής κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.