- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Παράμαλο μυρίζει θάλασσα
Το καινούργιο ψαροεστιατόριο άνοιξε στη Νέα Κηφισιά. Το όνομά του Παράμαλο, το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια
Ο θρυλικός Τσαφ, χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο.
Ήμασταν πολλοί αυτοί που δεν υπολογίζαμε το δρόμο και συχνά την κάναμε τη διαδρομή μέχρι τη Χαλκίδα, όταν θέλαμε να ευχαριστηθούμε καλούδια της θάλασσας. Ο θρυλικός Τσαφ (κατά κόσμον Θανάσης Σίδερης), χωρίς θέα θάλασσα και χωμένος μέσα στα στενά της πόλης, είχε καταφέρει να μαζέψει όλο τον κόσμο γύρω από τους καταπληκτικούς, πάντα φρέσκους θαλασσινούς του μεζέδες. Για όσους τον ξέρουν, λοιπόν, και τον εκτιμούν για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του τα νέα είναι ευχάριστα. Το καινούργιο του ψαροεστιατόριο άνοιξε πριν από περίπου 10 ημέρες στη Νέα Κηφισιά, αυτή τη φορά το ονόμασε Παράμαλο –το αγκίστρι δηλαδή που πιάνει τα ψάρια–, και το «κυβερνάει» σαν άλλος καπετάνιος μαζί με το φίλο του Γιάννη Ντόφη – κι αυτός με πείρα χρόνων στην (αθηναϊκή) εστίαση.
Ο χώρος του είναι πανέμορφος, σε χρώματα λευκά, λίγα μπλε και απαλά γκρίζα, διαθέτει αυτή την τέλεια απλότητα που ταιριάζει σ’ ένα μαγαζί «θαλασσινό», και έχει πολλή ησυχία, μουσικές δεν βάζει. Τώρα το καλοκαίρι έχει το προνόμιο μιας μεγάλης αυλής γεμάτης με πανύψηλα σκιερά πεύκα, πρασινάδες και βασιλικά, ενώ για το χειμώνα υπάρχει η μεγάλη εσωτερική σάλα της παλιάς κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Στο κυρίως θέμα, δηλαδή το φαγητό, υπάρχουν σαλάτες ωραίες, προχτές εμείς καταευχαριστηθήκαμε ντομάτα που μύριζε όπως «παλιά ντομάτα», δοκιμάσαμε και μια σπιτικά φτιαγμένη τυροκαφτερή που μας άρεσε πολύ. Μετά έρχονται τα όστρακα, δηλαδή καλόγνωμες, κυδώνια, στρόμποι, βασιλικά στρείδια (γαϊδουροπόδαρα επί το λαϊκότερον), όλα αυτά φρεσκότατα και τα περισσότερα ωμά με λεμόνι, τις γυαλιστερές μάς τις έφερε ψητές με ελάχιστη μουστάρδα, λάδι, λεμόνι και μια σταλιά αχινό από πάνω και ήταν μούρλια!
Έχει ακόμη φρέσκο χταπόδι στα κάρβουνα, αχινοσαλάτα βεβαίως βεβαίως, γαύρο και σαρδέλα καθαρισμένα από κόκαλα και ψητά στα κάρβουνα, κουτσομούρες και μπαρμπούνια, γαρίδες και καραβίδες πανέ ή στα κάρβουνα, καλαμάρι στο τηγάνι ή στη θράκα (τέλειο), σαγανάκι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα ή άσπρο λεμονάτο –μην ξεχάσω και την αξιομνημόνευτη ταραμοσαλάτα–, έχει και ψάρια μεγάλα για τη σχάρα. Όλα αυτά πάνφρεσκα, από τον Ευβοϊκό και με συνεχή πηγαινέλα του Θανάση στις «άκρες» του στην Χαλκίδα. Μαζί έχει και τα άπαντα από ούζα, καλό τσίπουρο, χύμα κρασί, αλλά και κάποιες καλές ελληνικές ετικέτες. Στο τέλος κερνάνε γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι ή παγωτό, γαλακτομπούρεκο, και τα δύο σπιτικά, ή πιατέλα με φρέσκα φρούτα. Ανοιχτά θα τον βρείτε μεσημέρι βράδυ κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, οι τιμές μπορούν να είναι από €20-25 μέχρι όπου φτάσει ή όρεξη...
Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 2106205927
INFO
Σε όμορφο χώρο με «θαλασσινές» νότες, για απαιτητικούς ψαροφαγάδες. Όστρακα, μεζέδες, ολόφρεσκοι αχινοί, ψάρια σχάρας, κριθαρότο με καραβίδες, όλα καταπληκτικά και διαλεγμένα από τον ιδιοκτήτη Τσαφ-γνωστός σου από το ομώνυμο ουζερί της Χαλκίδας και τρομερός μαέστρος στα καλούδια της θάλασσας. Το καλοκαίρι έχει μια μεγάλη, καταπράσινη αυλή, ενώ το χειμώνα βρίσκεις καταφύγιο στη ζεστή σάλα της κλασικής κηφισιώτικης μονοκατοικίας.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.