- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ένας Έλληνας πίσω από το πιο hot περσικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης
Η Νασίμ και ο Άκης γράφουν τη δική τους ιστορία στη νεοϋορκέζικη γαστρονομία
Στη St. Marks Avenue στο Μπρούκλιν έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο διαφορετικό περσικό εστιατόριο, που φέρει την υπογραφή της Nasim Alikhani και του επιχειρηματία Άκη Πετρουλά και έχει γίνει talk of the town.
Η Νασίμ, κράμα ανατολίτικης και αμερικανικής κουλτούρας, έχει καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία και των δύο πολιτισμών στο Sofreh, το οποίο ξεχωρίζει τόσο με το μενού του, που περιλαμβάνει εμπνευσμένες παραλλαγές κλασικών πέρσικων πιάτων, όσο και με τη διακόσμηση του χώρου, που δεν παραπέμπει καθόλου στην αισθητική ενός τυπικού πέρσικου εστιατορίου. Σε αυτό έχει βάλει το χεράκι του και ο Έλληνας σύζυγος της Νασίμ, Άκης Πετρουλάς, ο οποίος βοήθησε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό του χώρου – άλλωστε και οι δύο τον ήθελαν μίνιμαλ.
Η Νασίμ εμπνεύστηκε για τις μαγειρικές της από την οικογένειά της και κυρίως από τη γιαγιά της. Από πολύ μικρή έμαθε στην πίεση της κουζίνας, αφού έβλεπε για χρόνια τη μητέρα της να ξυπνά στις 5 το πρωί, για να ετοιμάσει το φαγητό της ημέρας. Ακόμα θυμάται την αγαπημένη της γιαγιά να ετοιμάζει το πρωινό της οικογένειας, μέχρι και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αγάπης για τη μαγειρική, θα ήταν αδύνατο να μην έχει «κληρονομήσει» το ίδιο πάθος για τη γαστρονομία. Και αυτό το πάθος σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά είναι που κάνει το εστιατόριό της να ξεχωρίζει. Aν βρεθείτε στο Μπρούκλιν, αξίζει να τους επισκευθείτε και να δοκιμάσετε τα υπέροχα πειραγμένα πιάτα της Νασίμ και βέβαια το ξεχωριστό ψωμί που ζυμώνεται επιτόπου!
INFO: