Ένας Έλληνας πίσω από το πιο hot περσικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης
Η Νασίμ και ο Άκης γράφουν τη δική τους ιστορία στη νεοϋορκέζικη γαστρονομία
![30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg 30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/30592837_397928577356114_5869118242148057088_n_0.jpg)
![3fc1085e3saimokhtari-2215-jpg-mobile.jpeg 3fc1085e3saimokhtari-2215-jpg-mobile.jpeg](/images/1074x600/3/jpeg/sites/default/files/article/2018/07/20/3fc1085e3saimokhtari-2215-jpg-mobile.jpeg)
Στη St. Marks Avenue στο Μπρούκλιν έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο διαφορετικό περσικό εστιατόριο, που φέρει την υπογραφή της Nasim Alikhani και του επιχειρηματία Άκη Πετρουλά και έχει γίνει talk of the town.
![33bbe8499saimokhtari-2075-jpg-mobile.jpeg 33bbe8499saimokhtari-2075-jpg-mobile.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/33bbe8499saimokhtari-2075-jpg-mobile.jpeg)
Η Νασίμ, κράμα ανατολίτικης και αμερικανικής κουλτούρας, έχει καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία και των δύο πολιτισμών στο Sofreh, το οποίο ξεχωρίζει τόσο με το μενού του, που περιλαμβάνει εμπνευσμένες παραλλαγές κλασικών πέρσικων πιάτων, όσο και με τη διακόσμηση του χώρου, που δεν παραπέμπει καθόλου στην αισθητική ενός τυπικού πέρσικου εστιατορίου. Σε αυτό έχει βάλει το χεράκι του και ο Έλληνας σύζυγος της Νασίμ, Άκης Πετρουλάς, ο οποίος βοήθησε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό του χώρου – άλλωστε και οι δύο τον ήθελαν μίνιμαλ.
![634ee844dsaimokhtari-1983-jpg-mobile.jpeg 634ee844dsaimokhtari-1983-jpg-mobile.jpeg](/images/w734/3/jpeg/sites/default/files/634ee844dsaimokhtari-1983-jpg-mobile.jpeg)
Η Νασίμ εμπνεύστηκε για τις μαγειρικές της από την οικογένειά της και κυρίως από τη γιαγιά της. Από πολύ μικρή έμαθε στην πίεση της κουζίνας, αφού έβλεπε για χρόνια τη μητέρα της να ξυπνά στις 5 το πρωί, για να ετοιμάσει το φαγητό της ημέρας. Ακόμα θυμάται την αγαπημένη της γιαγιά να ετοιμάζει το πρωινό της οικογένειας, μέχρι και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αγάπης για τη μαγειρική, θα ήταν αδύνατο να μην έχει «κληρονομήσει» το ίδιο πάθος για τη γαστρονομία. Και αυτό το πάθος σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά είναι που κάνει το εστιατόριό της να ξεχωρίζει. Aν βρεθείτε στο Μπρούκλιν, αξίζει να τους επισκευθείτε και να δοκιμάσετε τα υπέροχα πειραγμένα πιάτα της Νασίμ και βέβαια το ξεχωριστό ψωμί που ζυμώνεται επιτόπου!
INFO:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Φέτος το ιστορικό ξενοδοχείο συμπληρώνει 110 ολόκληρα χρόνια ιστορίας
Η γεύση που θα αναζητήσεις και αυτή που θα φέρεις μαζί σου από το νησί
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.