Θεματα

Ένας Έλληνας πίσω από το πιο hot περσικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Η Νασίμ και ο Άκης γράφουν τη δική τους ιστορία στη νεοϋορκέζικη γαστρονομία

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3fc1085e3saimokhtari-2215-jpg-mobile.jpeg

Στη St. Marks Avenue στο Μπρούκλιν έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο διαφορετικό περσικό εστιατόριο, που φέρει την υπογραφή της Nasim Alikhani και του επιχειρηματία Άκη Πετρουλά και έχει γίνει talk of the town.

33bbe8499saimokhtari-2075-jpg-mobile.jpeg

Η Νασίμ, κράμα ανατολίτικης και αμερικανικής κουλτούρας, έχει καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία και των δύο πολιτισμών στο Sofreh, το οποίο ξεχωρίζει τόσο με το μενού του, που περιλαμβάνει εμπνευσμένες παραλλαγές κλασικών πέρσικων πιάτων, όσο και με τη διακόσμηση του χώρου, που δεν παραπέμπει καθόλου στην αισθητική ενός τυπικού πέρσικου εστιατορίου. Σε αυτό έχει βάλει το χεράκι του και ο Έλληνας σύζυγος της Νασίμ, Άκης Πετρουλάς, ο οποίος βοήθησε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό του χώρου – άλλωστε και οι δύο τον ήθελαν μίνιμαλ. 

634ee844dsaimokhtari-1983-jpg-mobile.jpeg
Η Νασίμ εν ώρα εργασίας

Η Νασίμ εμπνεύστηκε για τις μαγειρικές της από την οικογένειά της και κυρίως από τη γιαγιά της. Από πολύ μικρή έμαθε στην πίεση της κουζίνας, αφού έβλεπε για χρόνια τη μητέρα της να ξυπνά στις 5 το πρωί, για να ετοιμάσει το φαγητό της ημέρας. Ακόμα θυμάται την αγαπημένη της γιαγιά να ετοιμάζει το πρωινό της οικογένειας, μέχρι και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αγάπης για τη μαγειρική, θα ήταν αδύνατο να μην έχει «κληρονομήσει» το ίδιο πάθος για τη γαστρονομία. Και αυτό το πάθος σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά είναι που κάνει το εστιατόριό της να ξεχωρίζει. Aν βρεθείτε στο Μπρούκλιν, αξίζει να τους επισκευθείτε και να δοκιμάσετε τα υπέροχα πειραγμένα πιάτα της Νασίμ και βέβαια το ξεχωριστό ψωμί που ζυμώνεται επιτόπου!

Making the house bread at Sofreh in Prospect Heights

INFO:

Making the house bread at Sofreh in Prospect Heights

Επικοινωνία:  +1 917-576-6622, Fb. instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.