- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Χάρτες: το bar στη Λευκάδα που ζηλεύουν τα μαγαζιά της Αθήνας
Απίθανα cocktails, brunch και θέα σε ένα απέραντο μπλε
Είναι ένα από τα πιο παλιά κτίρια της Λευκάδας. Με τα μπλε του πατζούρια κοιτάει τον ήλιο να δύει στη λιμνοθάλασσα και ονειρεύεται ταξίδια. Το δικό του ταξίδι άρχισε πριν 6 χρόνια όταν ο Παναγιώτης, ο Αντώνης και ο Σπύρος αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. Ένα all day bar που θα συναγωνιζόταν στα ίσα αρκετά από τα καλύτερα bar της Αθήνας. Του βρήκαν στέγη σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1920 και το ονόμασαν «Χάρτες» μια και ταξίδεψαν σε πάρα πολλές περιοχές για να μαζέψουν το υλικό και να φτιάξουν το όνειρό τους.
Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στους Χάρτες είναι η επιμονή στα premium προϊόντα, οι σωστές τεχνικές, ο σεβασμός στις πρώτες ύλες. «Ανταλλάσσουμε συνταγές με τα καλύτερα bars της Αθήνας, κάνουμε πολλές επισκέψεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να καταλήξουμε στα ποτά και στα cocktails, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον εξειδικευμένο εξοπλισμό», λέει ο Παναγιώτης, ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες-φίλους.
Οι Χάρτες λοιπόν ανοίγουν από τις 8 το πρωί και σε χορταίνουν με ένα λουκούλλειο πρωινό και καφέ cold brew (θα βρεις 4 επιλογές σε χαρμάνια). Αν στη συνέχεια πεινάσεις κι άλλο, υπάρχουν ωραία σάντουιτς, σαλάτες, αλμυρά και γλυκά pancakes (σε εκδοχές σοκολάτα/ πραλίνα/bueno/ snickers) που κάνουν χαμό.
H πραγματική, ανήσυχη ψυχή όμως που έχει αυτό το στέκι κάνει τη μεγαλειώδη εμφάνισή της από τη δύση του ηλίου και μετά, όταν πια έχει έρθει η ώρα των καλοκαιρινών cocktails και των δροσερών ποτών. Στον κατάλογο θα βρεις 14 σταθερά signature cocktails, ενώ κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται ακόμα 6, μέσα από τις θεματικές βραδιές που διοργανώνονται. Έτσι, κάθε Παρασκευή του καλοκαιριού έχει τα δικά της θεματικά cocktails και αυτό σημαίνει ότι πάλι καινούργια, διαφορετικά και περίεργα cocktails θα πετύχεις. Από μεξικάνικα cocktail (με βάση την tequila) και Tiki cocktails (με βάση το ρούμι), μέχρι…μοριακά! Στην τελευταία περίπτωση το mojito σου θα έρθει σε μορφή τζελ ή και σφαίρας. Σε άλλα νέα, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τα κλασικά cocktails by Χάρτες που φέρνουν τα πάνω κάτω σε αυτά που ήξερες, αποχρωματίζοντας γνωστά υλικά και δίνοντας διαφορετική υφή σε άλλα. Μην απορήσεις δηλαδή αν το daiquiri φράουλα που παρήγγειλες έρθει διάφανο σαν το νερό…Είναι ένα μόνο από τα μαγικά που συμβαίνουν σε αυτή τη λευκαδίτικη μπάρα.
Εκεί στους Χάρτες, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, οπότε όλα τα συνοδευτικά που έρχονται με το ποτό για τσιμπολόγημα είναι ένα κι ένα. Αντί για τα συνηθισμένα ξηροκάρπια, θα συναντήσεις λευκό σταφύλι με κολοκυθόσπορο και παρμεζάνα ή καραμελωμένο ανανά με σταγόνες λευκής σοκολάτας και χώμα από μπέικον.
Ναι, δεν θα βρεις τίποτα από αυτά που συνήθως συναντάς στα ξεχασμένα bar του Ιονίου. Αλλά οι Χάρτες δεν είναι ένα συνηθισμένο bar. Είναι αυτό που θα ευχόμασταν να έχουμε και στην Αθήνα.
Άγγελου Σικελιανού 13, Λευκάδα, Fb: Xartes Café Bar
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.